web analytics

Bristol Team gaat bekeren en bouwt aan de toekomst

Ook het vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol Team bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. Dat begint op 2 september met de eerste bekerwedstrijd. Daarnaast bouwt het team aan de toekomst. Aan de trainingen doen nu twee jonge veldspeelsters mee.

Bekerwedstrijd 2 september
Eerst de komende bekerwedstrijden. De eerste is op woensdagavond 2 september in sporthal In De Roos in Roosendaal. Met wel een heel bijzondere tegenstander: Bress VR1. Dat is het team dat afgelopen seizoen uitkwam als Bristol VR2.

Het team heeft er inmiddels al enkele trainingen op zitten. Waarbij tot groot genoegen van de vereniging twee jonge veldspeelsters zich hebben aangesloten. Bouwen aan de toekomst is voor elk team immers een noodzaak en zaalspeelsters blijken moeilijk te vinden. Maar als ze eenmaal in de zaal gespeeld hebben…

Jong bloed
Daar is bijvoorbeeld Monica van Zundert (16) die al een jaar of tien op het veld speelt. Zij heeft zaalvoetbal altijd leuk gevonden, maar wist Bristol Team niet te vinden. Dat is nu dus wel gebeurd. Wie het vrouwen- en meidenvoetbal volgt, kent haar van rkvv Roosendaal. Net als Bristol-speelster Kyara Hopstaken trouwens, die inmiddels al wedstrijdervaring bij Bristol Team in de zaal heeft opgedaan.
Een tweede ‘nieuweling’ is Anouk van Sint Annaland, ook bekend van het meidenvoetbal rkvv Roosendaal. Zij was benieuwd of er verschil is tussen zaalvoetbal en veldvoetbal en kwam een keer via Kyara naar een proeftraining.

Techniek en inzicht
‘De eerste training was toch heel anders dan veldvoetbal, omdat je korter de tijd hebt om de bal bij je te hebben. Je moet sneller handelen, mag niet echt fysiek contact hebben, dus moet je meer doen met je techniek en inzicht. In het partijtje in de training moet je zowel verdedigen en aanvallen, terwijl je op het veld op je positie staat. Bij de tweede training merkte ik dat ik de oefeningen al makkelijker kon meedoen en minder snel moe werd. Ik weet zeker dat zaalvoetbal mij gaat helpen om op het veld beter te worden’, zegt Monica.

Erg snel
Ook Anouk van Sint Annaland voetbalt al een aantal jaren op het veld. ‘In één training heb ik al een goede indruk gekregen van zaalvoetbal. Wat ik door heb gekregen, is dat zaalvoetbal erg snel gaat, het is echt aannemen, passen en loopacties maken. Erg leuk dat er wat snelheid in het spel zit, dus je bent constant in beweging. Hierdoor is het erg intensief en je krijgt er dus zeker ook een goede conditie van’, aldus Anouk, die benieuwd is wat ze de komende tijd nog ga leren.

Leeftijd
Een echte wedstrijd zit er even voor haar nog niet in. Speelsters in het zaalvoetbal moeten minstens vijftien zijn, en dat moet ze nog worden….

❯ Meer info op website Bristol Team