web analytics

Bristol Team deze week: alleen winst voor VR2

Van de drie teams die zaalvoetbalvereniging Bristol Team deze week op de vloer bracht, heeft alleen het tweede vrouwenteam zijn wedstrijd gewonnen. Dit team versloeg donderdagavond 28 oktober Barendrecht 2 met 4-1.

De doelpunten werden gemaakt door Lianne Pollet (2x), Linda Jürgens en Tessa van Diest. Na zeven wedstrijden heeft dit team in de 1e klasse 1 19 punten behaald, waarmee het op de eerste plaats staan. Nummer 2 Mazzel Stars VR2 heeft 16 punten uit 6 wedstrijden. In deze klasse spelen 14 teams. Het doelgemiddelde van Bristol is aanzienlijk beter.

Verlies VR1
Het eerste vrouwenteam kwam vrjdagavond 1 november in de uitwedstrijd tegen MazzelStars VR1 niet verder dan 3-1. Die Roosendaalse goal werd aan het slot van de wedstrijd gemaakt door Jamie Paling, toen het al 3-0 stond. MazzelStars VR1 staat in de Hoofdklasse 3 nummer 1 met alle 5 gespeelde wedstrijden gewonnen (15 pt), met Bristol op de 2e plek met 12 punten uit 6 wedstrijden. In deze klasse spelen 6 teams. Coach Hans Lauwen miste behalve de geblesseerde Naomi Pesman ook zijn spitsen Rivke de Draaijer en Grifftih Vaissaire.

Herenteam
Ook het herenteam Bristol/Budgetisolatie, dat met 11 andere teams in de 1e divisie B speelt, moest vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen zvv Den Haag het onderspit delven. Het werd 5-3 in Den Haag. Hier werden de doelpunten voor de Roosendaalse club gemaakt door Soufian Tanoutli, Damiano Vaudo en Yazid Srhir. Dit team staat nu op de 10e plek, met 5 punten uit 6 wedstrijden.

Blessure Naomi Plesman
Een domper voor Bristol VR1 is dat speelster Naomi Pesman geruime mtijd moet herstellen van een zware knieblessure. Tijdens het bekerduel kwam een tegenstandster onbesuisd hard in, waarna Pesman de wedstrijd moest beëindigen. Afgelopen week wees een MRI-scan uit dat de voorste kruisband is afgescheurd. ‘Voor het team een aderlating omdat de hardwerkende Pesman elke wedstrijd aanwezig was, en een van de vaste krachten is’, aldus de coach, die er rekening mee houdt dat ‘deze rots in de branding het zaalvoetbal definitief vaarwel zal gaan zeggen’. Enkele jaren geleden had ze dezelfde blessure opgelopen, maar toen aan haar andere knie. ‘Een operatie en revalidatie zal op zijn minst 10 maanden gaan duren’.