web analytics

Bristol Team blijft in de 1e divisie door late treffer in finale

Het herenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal blijft komend seizoen in de 1e divisie spelen. In een zinderende finale van de nacompetitie in Gorinchem versloeg het team vrijdagavond 24 mei Madereros uit Nijmegen met 5-4. Die winnende treffer viel op het allerlaatste moment van de wedstrijd.

‘Een scenario die je vooraf niet kon voorspellen’, zo wordt de wedstrijd omschreven door de zaalvoetballers uit Roosendaal. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Madereros er geen gras over groeien: het nam gelijk het initiatief. Binnen vijf minuten stond Bristol op achterstand. Voorin konden de geel/zwarten geen potten breken, mede door de goede keeper.

Praten
Het geluk zat ook niet mee. Tim van Noord moest wegens praten 2 minuten naar de stafbank. De tegenstander profiteerde hier 100% van en maakten de tweede. Even zakten de kopjes naar beneden, maar door een weergaloze actie van Achraf Choutier kwam de 2-1 op het bord. De derde scheidsrechter had net zijn pen weggelegd, of hij kon opnieuw gaan schrijven. Hakan Aksoy maakte de gelijkmaker (2-2).

Het venijn zat in deze wedstrijd in het tweede bedrijf. Het tempo ging verder ophoog en beide teams gingen vol voor de winst. Bristol had de tactiek om in te zakken en via de counter toe te slaan. Met een loepzuivere schuiver was het Tim van Noord die de voorsprong binnen schoot.

Risico’s
Madereros ging nog meer risico’s nemen en drukte verder door naar de goal van Scot Colkin. Met een snelle spelhervatting lag de verdediging helemaal open. Hakan Aksoy wist de 4-2 binnen te schieten. De minuten konden niet snel genoeg voorbij gaan…

Met nog 8 minuten op de klok werd de aansluiting binnen geschoten. Beiden ploegen zetten alles op alles. Vrouw en kinderen eerst… met man en macht werd er verdedigd. Helaas werd Rick de Jong aan de zijkant simpel uitgespeeld. De klok gaf aan 1.30 de stand 4-4… Het zal toch niet dat een sterk strijdend team op het allerlaatste moment ten onder zou gaan..?

Verlenging
Beiden teams hadden al een verlenging in hun hoofd. De klok stond al stil en de coaches vroegen de scheidsrechter om af te fluiten. Madereros schoot nog rakelings naast. Scot Colkin pakte de bal en gooide de bal maar naar voren. Wonderwel kwam die boven op het hoofd van Achraf Choutier; die knikte de bal een beetje naar links, de keeper zag dit niet aankomen en de 5-4 lag in het doel..!

Niemand hield dit voor mogelijk, maar de blijdschap was er niet minder om. ‘We weten nu hoe Tottenham zich moeten hebben gevoeld tegen Ajax. Door deze late treffer blijft Bristol in de 1e divisie’, aldus de vreugdekreet uit Roosendaal. Madereros is nu voor 50% gedegradeerd. Zij hebben nog een hele klein kans op behoud, want er is nog een verliezersfinale tegen Lebo 2.