web analytics

Bristol ondanks verlies van 6-2 toch naar finale om lijfsbehoud

De mannen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal hebben vrijdag 17 mei hun wedstrijd in de nacompetitie van FC Morado met 6-2 verloren, maar toch was die uitslag nog net goed om naar de finale te gaan om uit te maken wie in de 1e divisie mag blijven. Het gaat tussen Bristol Team en FC Madereros.

Die belangrijke wedstrijd wordt vrijdag 24 mei gespeeld in Oosterblieck in Gorinchem. Dat Bristol Team ondanks het verlies mag doorgaan, komt door de goede uitslag van de thuiswedstrijd tegen FC Morado. Het werd toen 7-0.

Vijf veldspelers
Dit keer had FC Marado wat andere namen op het wedstrijdformulier staan. De Roosendalers moesten gelijk opboksen tegen 5 veldspelers. FC Morado had verder niks te verliezen door de eerste pijnlijke nederlaag en zette dus alles op alles om de finaleronde te bereiken.

Toch was het Rick de Jong die snel een voorsprong wist te forceren. Morado kwam echter snel weer terug op gelijke hoogte. De thuisploeg zocht volop de aanval, maar door dom balverlies prikte Yazid Shril in een leeg doel de 2-1 binnen.

Volledig mis
Vanaf dat moment ging het volledig mis. ‘Mede door de ramadan kon het merendeel van de spelers het tempo niet meer bijbenen. Fysiek ging het minder en Morado drukte door en wist van dit probleem te profiteren. Bristol wist het doel niet meer te vinden’, aldus Bristol.

Het was 8 minuten voor tijd billenknijpen. Bij een 5-2 achterstand was het alleen maar naar de klok kijken. Er was nog een marge van vier doelpunten om strafschoppen te voorkomen. Vlak voor tijd kwam ook nog de 6e op het scorebord, maar daar bleef het – gelukkig voor Britol team – bij.

Net als de vorige ronde werd de tweede wedstrijd verloren. Dank zij de 7-0 van thuis moet Bristol het voor het lijfsbehoud tegen FC Madereros uitvechten, dat Olympia wist uit te schakelen.