web analytics

Bristol-heren winnen laatste wedstrijd, dames gehuldigd

Het heren- en damesteam van zaalvoetbalvereniging konden vrijdagavond 12 april gezamenlijk op de foto, want de mannen sloten de regulieren competitie winnend af en de dames werden gehuldigd omdat ze de KNVB-districtsbeker zuid 1 hadden veroverd. Daardoor strijden ze volgens deizoen mee voor de landelijke beker.

Een en ander gebeurde in sporthal In de Roos, waar het mannenteam zijn laatste reguliere competitiewedstrijd konden spelen. Omdat de sporthal in Roosendaal op vrijdagavond doorgaans niet beschikbaar was, moesten ze de vorige thuiswedstrijden in de sporthal van Rucphen spelen.

De mannen wonnen hun laatste competitiewedstrijd met 6-5 van Transito. De wedstrijd kon onder weinig druk worden gespeeld: de bezoekers konden niks meer winnen, en Bristol had zich al geplaatst voor de nacompetitie, waarin het gaat proberen degradatie te voorkomen. Toch bleek het geen vriendschappelijk potje. Met felle duels, maar fair spel werd er gevochten om elke bal. Voor Bristol wel een nuttige overwinning omdat het de winnende mood wilde behouden.

Doelpuntenmakers: Yazid Shril 2x, Rick de Jong 2x en Timvan Noord 3x Met de 7-6 overwinning kan het mannenteam zich nu opmaken voor behoud in de 1e divisie. In de eerste ronde wordt gespeeld tegen Cromwiel.

Hulde
Vooraf werden eerst nog de dames uitvoering in het zonnetje gezet. In een erehaag werden zij één voor één binnengeroepen onder luid applaus, ook de Transito-spelers uit Werkendam. De bekerwinst was ook de gemeente Roosendaal niet ontgaan, want sportwethouder Rene van Ginderen was voor een indrukwekkende speech naar de sporthal gekomen. ”Jullie zijn een voorbeeld voor jonge kinderen die net zo goed willen worden als jullie en jullie dragen bij aan het gevoel van trots en saamhorigheid in Roosendaal,” aldus de wethouder. “Als jullie de beker winnen, dan beloof ik dat ik hier volgend jaar weer sta!”, zei hij. Waarna hij met de vrouwen en mannen van Bristol op de foto ging.