web analytics

Bristol dames versterkt de nieuwe competitie in

Al jaren lang timmert Bristol Team aan de weg bij het vrouwenzaalvoetbal. Vier seizoenen geleden begon de groep in west 2. Afgelopen seizoen eindigden de dames van de Roosendaalse club op een vierde plek, en strandden in de halve finale van de beker. ‘Het is nu tijd voor de volgende stap in de opmars. De club is dan ook blij en verheugd een aantal nieuwe speelsters te mogen begroeten bij Bristol Team’, meldt de leiding van de club, die voortaan Bristol Team/Budgetisolatie heet.

Coach Hans Lauwen is content met de komst van de nieuwe speelsters. ‘Na het wegvallen van Britney Brouwers en de mededeling van Francien Buurstee dat zij rustiger aan wilde gaan doen, werd de selectie erg smal. Daarom was de wens om twee nieuwe speelsters, en een extra keepsters aan te trekken’.

Open breken
‘Via Ashley de Bie, kwamen we in contact met Colinda van Steen (spits) en Tessa Ameijde (keepster). We waren op zoek naar iemand die de verdediging van de tegenstander open kan breken. Met Corina Luijks hebben we al zo`n speelster in huis, maar we weten niet waar haar toekomst ligt op het veld. Colinda is een type speelster die twee man aan zich bindt en dus voordelen kan halen, waardoor er ruimte ontstaat. Tessa hebben we gehaald zodat ook de concurrentie in het doel aanwezig is’.

Atletisch
‘Voor de breedte en ambities de we hebben past deze atletisch keepster in het plaatje. De gedrevenheid die ze liet zien tijdens een oefenwedstrijd was opvallende te noemen. Ze is een atletische keepster die graag meespeelt in de opbouw en daarmee goed in onze speelwijze past’.

Eén van de opvallende nieuwelingen is Anisah Karahan. De jongeling is pas 15 jaar, maar geldt als een talent. ‘Anisah is een typische zaalvoetbalster met veel techniek. Zij is ombevangen, brutaal, moedig en heeft een goede fysieke waarde ondanks haar leeftijd;, vertelt coach Lauwen. ‘Mijn voorbeeld is Fleur Mol, toen ik haar verhaal las hoeveel beter ze is geworden in de zaal. Ik dacht bij mezelf hier wil ik gaan spelen. Net als Fleur wil ik ook het beste uit mezelf halen. Daarom ga ik nu ook zaalvoetballen;, vertelt Anisah.

Spits
De groep is nog opzoek naar een aanvallende spits. De dames moeten het de komende competitie opnemen tegen Barendrecht, HBSS Rotterdam, Lugdunum Leiden, Mazzel Stars Zoetermeer, Krallingen, RS en TPP Rotterdam, ZVG Gorichem, en Zvv Den Haag.

Foto: Anisah Karahan is pas 15 jaar, maar geldt als een talent.

❯ Website Bristol Team