web analytics

Bravis sluit overeenkomst met zes geboortefotografen

Om tegemoet te komen aan de wens van veel aanstaande ouders, heeft het Bravis ziekenhuis met zes professionele geboortefotografen afspraken gemaakt waardoor zij ook mogen fotograferen bij een bevalling in een operatiekamer in het Moeder- en kindcentrum in Bergen op Zoom.

‘In de operatiekamer gelden strenge richtlijnen voor onder meer kleding en hygiëne. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne. Daarnaast hebben zij aantoonbaar ervaring met fotografie bij verschillende soorten bevallingen’, aldus het ziekenhuis.

‘Een geboorte is een speciaal moment. Aanstaande ouders willen dit graag vastleggen. In de verloskamers is dat geen probleem. Voor het maken van foto’s of films tijdens een bevalling in een operatiekamer gelden wel voorwaarden. De meeste baby’s komen in één van de kraamsuites van het Bravis Moeder & Kindcentrum ter wereld. Ouders zijn voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op hun eigen manier in te vullen. Zij kunnen bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken’, zegt Bravis.

Operatiekamer
Voor het maken van foto’s tijdens een keizersnede hanteert het Bravis ziekenhuis wel strikte regels. In de operatiekamer gelden strenge richtlijnen voor onder meer kleding en hygiëne. Meestal mag alleen de partner mee de operatiekamer in.

De geselecteerde fotografen zijn goed voorbereid en zijn allen aangesloten bij de branchevereniging geboortefotografen.com. Ze hebben in het ziekenhuis uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer.

‘De ouders nemen vooraf zelf contact op met de geboortefotograaf van hun keuze om hun wensen te bespreken. Gaat de baby via een geplande keizersnede ter wereld komen, dan kan alleen een afspraak worden gemaakt met een geboortefotograaf met een overeenkomst met het Bravis ziekenhuis. Geboortefotografen zonder een overeenkomst zijn uiteraard gewoon welkom om een bevalling in de verloskamer vast te leggen’.

Info op website
Meer informatie over geboortefotografie en de geselecteerde geboortefotyografen staat op de website van het
❯ Bravis ziekenhuis > Moeder & Kindcentrum
.
❯ Videotour Moeder- en kindcentrum Bravis (360 graden)