web analytics

Bravis ziekenhuis breidt patiëntenportaal uit

‘MijnBravis’, het online patiëntenportaal van het Bravis ziekenhuis, is vernieuwd. Patiënten kunnen nu meer onderdelen van hun medisch dossier inzien. Op het portal kunnen patiënten ook hun afspraken beheren en vragenlijsten voor een behandeling invullen.

Ook de mobiele versie is verbeterd, waardoor MijnBravis makkelijk te gebruiken is via smartphone en tablet. Ook zijn uitslagen van onderzoeken sneller inzichtelijk en kunnen patiënten informatie uit het portaal printen.

Ontwikkeling

Patiënten, zorgverleners en vrijwilligers van informatiepunt de DigiTuin waren betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe MijnBravis. Rina van Doormaal is DigiTuin-vrijwilliger en begeleidt patiënten bij het inloggen op MijnBravis. Ze heeft het portaal vooraf getest. Van Doormaal: “Het is voor patiënten heel prettig dat je MijnBravis nu ook goed kunt bekijken via tablet of telefoon. Ook is het fijn dat je steeds meer gegevens over je gezondheid kunt inzien.”

Meer onderdelen

Denise Verburgh is projectleider van MijnBravis. Verburgh: “Dit jaar breiden we MijnBravis stap voor stap verder uit. Er worden steeds meer onderdelen toegevoegd aan het medisch dossier. Daarnaast kan de patiënt straks niet alleen zijn medische gegevens inzien, maar ook een overzicht hiervan downloaden.”

Toename gebruik
Steeds meer patiënten maken gebruik van MijnBravis: in 2018 hebben bijna twee keer zoveel mensen ingelogd als in 2017. Patiënten gebruiken het portaal vooral om het afsprakenoverzicht, uitslagen van onderzoeken en persoonlijke gegevens te bekijken.

DigiTuin
Patiënten van wie het burgerservicenummer bekend is in het Bravis ziekenhuis, hebben toegang tot MijnBravis. Voor het inloggen is een DigiD nodig. Meer informatie is te vinden op www.mijnbravis.nl. Patiënten die hulp nodig hebben bij het inloggen, kunnen langskomen in de Bravis DigiTuin in de centrale hal van locatie Roosendaal of Bergen op Zoom. De DigiTuin is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Foto boven: Denise Verburgh, projectleider MijnBravis. Rechts: Rina van Doormaal, vrijwilliger in de Bravis DigiTuin.