web analytics

Corona: Bravis wil vanaf 20 april poliklinische zorg weer opschalen

Het Bravis ziekenhuis wil de poliklinische zorg waar mogelijk vanaf maandag 20 april op een veilige en verantwoorde manier weer opstarten. ‘Patiënten voor wie een bezoek aan de polikliniek noodzakelijk is als gevolg van het uitstellen van zorg, worden actief benaderd. De selectie vindt voorlopig plaats op basis van medische urgentie, die wordt bepaald door de hoofdbehandelaar’, meldt het ziekenhuis.

Zo zet de afdeling Radiologie vanaf zaterdag 18 april op zaterdagen extra programma’s voor CT- en MRI-onderzoek in om zo patiënten te spreiden en een deel van de wachtlijst te kunnen inlopen.

Veilig en verantwoord
‘Om die zorg goed en veilig te kunnen verrichten voor zowel patiënten als zorgverleners treffen we uitgebreide voorzorgsmaatregelen ten aanzien van handhygiëne en inrichting van de wachtruimtes (anderhalve meter afstand en zo min mogelijk mensen tegelijk over de vloer). Ook zijn regels opgesteld voor begeleiding naar het ziekenhuis. Patiënten worden verzocht alleen naar het ziekenhuis te komen. Tijdens de afspraak kan de patiënt iemand via de telefoon mee laten luisteren. Mocht men door omstandigheden niet alleen kunnen komen, dan mag de patiënt maximaal 1 begeleider meenemen. Bij verkoudsheidsklachten (hoesten of benauwdheid) al dan niet met koorts wordt de patiënt gevraagd telefonisch contact met het ziekenhuis op te nemen of – ingeval van de begeleider – een andere begeleider mee te vragen’.

Bravis Plaza’s
De koffiebar DAG bij de ingang polikliniek Roosendaal en de Bravis Plaza’s zijn sinds zondag 15 maart gesloten voor bezoekers. ‘Aangezien de poliklinieken op beide locaties weer opgestart worden, is het vanaf 20 april voor patiënten en bezoekers mogelijk om een take-away assortiment te verkrijgen in de Plaza bij de hoofdingang en koffiebar DAG op locatie Roosendaal’, meldt Bravis.

Openingstijden
– De Bravis Plaza-winkel hoofdingang in Roosendaal (assortiment take-away): maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur / zaterdag en zondag van 10.30 tot 19.00 uur
– De Plaza koffiebar DAG ingang polikliniek Roosendaal (assortiment take-away): maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur

De huidige situatie in Bravis Plaza 130 in Roosendaal en Bravis Plaza Bergen op Zoom blijft gehandhaafd. Dat wil zeggen dat ook hier take-away maaltijden verkrijgbaar zijn.

Opschalen
De afgelopen weken zijn veel afspraken van de poli omgezet naar tefonische of beeldbellen-afspraken. ‘Soms was er ook nog fysiek contact. Gezien de doorlooptijd en de oplopende wachtlijsten is besloten een start te maken met het opstarten van de poliklinieken en onderzoeksafdelingen’, aldus Bravis.

De stand van zaken in het Bravis ziekenhuis rond het coronavirus was donderdag 16 april:
‘In het Bravis ziekenhuis verbetert de situatie rondom het coronavirus zich langzaam maar zeker. Op dit moment worden 32 patiënten met bewezen corona in het ziekenhuis verpleegd, van wie 16 op de intensive care.
Het totaal aantal coronapatiënten dat voldoende hersteld is om naar huis te gaan is inmiddels gestegen tot 112 personen. Daarnaast zijn 23 patiënten voor een verder herstel naar een verpleeghuis gegaan.
Helaas is in de afgelopen dagen in het Bravis ziekenhuis opnieuw een patiënt overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal overledenen op 29 personen’.