web analytics

Bravis update dinsdag 14 april: 36 corona-patiënten, van wie 17 op de IC

Sinds donderdag 9 april heeft Bravis ziekenhuis dinsdag 14 april weer een update bekend gemaakt overhet verloop van corona in het ziekenhuis. Op dit moment zijn 36 patiënten met bewezen corona opgenomen, van wie 17 op de intensive care. Steeds meer patiënten zijn voldoende hersteld om weer naar huis te kunnen.

Sinds de uitbraak van het virus zijn 105 patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. 18 patiënten zijn voor verdere revalidatie naar een verpleeghuis gegaan, 6 patiënten zijn overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. ‘Helaas zijn sinds de uitbraak 28 patiënten in het Bravis ziekenhuis aan corona overleden’, wordt gemeld.

Een kaarsje brandt….
Op beide locaties van het Bravis ziekenhuis bevindt zich een stilteruimte; in Bergen op Zoom naast de aula op de 1e verdieping en in Roosendaal op de begane grond naast het Patiënten Service Bureau. In deze moeilijke tijden houden de geestelijk verzorgers hier een kaarsje brandend voor patiënten, voor hun naasten, voor iedereen in de zorg.

Ook op het digitaal rustpunt www.bravisrustpunt.nl is een digitale kaars ontstoken. Hier bieden de geestelijk verzorgers woorden van kracht en troost aan de lezer, versterkt door prachtige beelden. Ook zijn er luisterteksten voor ontspanning en meditatie geplaatst.
Bezoekers van het digitaal rustpunt kunnen er ook zelf een wenskaarsje aansteken en hun gedachten delen.