web analytics

Bravis Roosendaal vangt spoedpatiënten op na stroomstoring in Bergen op Zoom

Het Bravis-ziekenhuis in Roosendaal heeft maandagmorgen 12 november enige tijd enige tijd gefungeerd voor opvang van spoedpatiënten van Bravis Bergen op Zoom, nadat daar een stroomstoring ontstond na een explosie en brand in een transformatorhuisje in het centrum van Bergen.

Het Bravis in Bergen was een van de punten in de stad die na de explosie te maken kreeg met het uitvallen van de stroomvoorziening. ‘De noodaggregaat van het ziekenhuis heeft na het wegvallen van de stroom de interne voorziening overgenomen, totdat levering via het elektriciteitsnet na drie kwartier weer mogelijk was. Operatieprogramma’s in Bergen op Zoom zijn tijdens de noodstroomlevering korte tijd stilgelegd’, aldus Bravis.

‘De stroomvoorziening was vrij snel weer normaal. Wel zijn na de storing restproblemen met apparaten vastgesteld. Na een inventarisatie is dit, indien mogelijk, met spoed verholpen. Sommige patiënten zijn op een later tijdstip geopereerd of de operatie is verschoven naar een andere dag. Het Bravis ziekenhuis heeft na het nemen van deze maatregelen gestreefd naar een zo spoedig mogelijk herstel van de normale gang van zaken’, meldt Bravis.