web analytics

Bravis richt afdeling 3B in Roosendaal voor corona-zorg in

Sinds maandag 9 november is afdeling 3B in het ziekenhuis in Roosendaal volledig ingericht voor het verzorgen van patiënten met bewezen corona, zo heeft Bravis meegedeeld.

Vrijdag liet het ziekenhuis weten dat het aantal coronapatiënten in Bravis lijkt af te vlakken. Vrijdagmorgen lagen 56 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 9 op de IC in Bergen op Zoom en 1 op de IC in Roosendaal.

Donderdag konden 5 coronapatiënten naar huis, 1 patiënt is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 2 naar de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise.

Operaties
Eerder kondigde Bravis al aan dat in de maand november geen planbare operaties ingepland zouden worden. ‘Om zoveel mogelijk coronapatiënten zorg te kunnen bieden, hebben we lastige keuzes moeten maken. Daarmee spelen we op korte termijn capaciteit in bedden en in personeel vrij. Oncologische, semi-spoed en spoedoperaties gaan wel door. Dat geldt ook voor ingrepen bij kinderen’, aldus Bravis.

Alle patiënten die dit betreft, worden door het ziekenhuis op de hoogte gebracht. ‘U hoeft zelf geen contact met het ziekenhuis op te nemen’, aldus Bravis.