web analytics

Bravis heft corona-afdeling in Roosendaal op

Het Bravisziekenhuis heeft de corona-afdeling in Roosendaal opgeheven, nu het aantal corona-patiënten stabiel blijft. Sinds eind maart werden op beide locaties van het Bravis ziekenhuis patiënten met bewezen corona verpleegd op een aparte, afgesloten afdeling. ‘In Roosendaal is nu teruggegaan naar ‘cohortverpleging’; dat betekent dat zowel van corona verdachte als bewezen patiënten op een afdeling in een isolatiekamer worden verzorgd. In Bergen op Zoom blijft vooralsnog een cohortafdeling gehandhaafd’, legt het ziekenhuis uit.

Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is de afgelopen week stabiel gebleven. Op dit moment worden 23 patiënten met bewezen corona in het ziekenhuis verpleegd. Daarvan verblijven 14 coronapatiënten op de Intensive Care. Het aantal patiënten dat voldoende hersteld is om naar huis te gaan is opgelopen tot 145 personen. Sinds de uitbraak van het virus zijn in het Bravis ziekenhuis 42 patiënten aan corona overleden.

Maatregelen bij opstarten reguliere zorg
Nu de reguliere zorg in het Bravis ziekenhuis stapsgewijs weer wordt opgestart, zijn diverse maatregelen getroffen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. De belangrijkste manier om te voorkomen dat besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis optreedt, is het weren van mensen met verkoudheidsklachten. ‘De kans dat patiënten zonder klachten een eventueel virus overdragen is namelijk zeer gering’, aldus Bravis.

Gebeld
Patiënten die een poliklinische of klinische afspraak hebben, worden de dag daarvoor gebeld met de vraag of zij verkoudheidsklachten hebben (hoesten, benauwdheid en/of koorts). ‘Hebben deze patiënten klachten, dan worden zij gevraagd een nieuwe afspraak te maken als zij minstens 24 uur klachtenvrij zijn. Tenzij het bezoek door de hoofdbehandelaar medisch noodzakelijk wordt geacht’, legt het ziekenhuis uit.

‘Patiënten die geen klachten hebben kunnen naar het ziekenhuis komen. Bij de ingang worden zij nogmaals ondervraagd. Hebben deze patiënten alsnog klachten, dan krijgen zij een mondneusmasker overhandigd. In andere gevallen is dat niet nodig’.