web analytics

Bravis brengt IC-capaciteit terug naar 20

Bravis gaat de IC-capaciteit terugbrengen naar 20 bedden. Dat kan volgens het ziekenhuis nu het aantal coronapatiënten onder de twintig is gekomen. Donderdag 7 mei waren er 19 patiënten, van wie er 9 op de Intensive Care lagen. Het aantal patiënten dat voldoende hersteld is om naar huis te gaan, is opgelopen tot 152 personen. Sinds de uitbraak van het virus zijn in het Bravis ziekenhuis 46 patiënten aan de gevolgen van corona overleden.

Door de corona-uitbraak was de IC-capaciteit in Bravis verhoogd naar 30. Twee weken geleden was het aantal bedden al van 30 naar 24 teruggebracht.

Kapsalon weer open
Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is vanaf maandag 11 mei weer mogelijk. Dat betekent dat ook de kapsalon op de begane grond van het Bravis ziekenhuis op de locatie Roosendaal weer open gaat. Patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis kunnen zich daar onder voorwaarden laten knippen en ook hun handen laten manicuren. De voorwaarden zijn dat altijd een afspraak gemaakt moet worden (088-7068438) en dat de kapper vooraf vraagt of de klant verkoudheidsklachten heeft.

Mondneusmaskers
Bij het al dan niet gebruiken van mondneusmaskers volgt het Bravis ziekenhuis de richtlijnen van het RIVM. In het algemeen geldt dat de zorgverlener bij het behandelen van patiënten zonder klachten geen mondneusmasker hoeft te dragen. Daarom worden medewerkers en patiënten vooraf gevraagd of zij verkoudheidsklachten hebben. Zijn er geen klachten, dan is ook geen mondneusmasker nodig. Een uitzondering vormen risicovolle handelingen.

Bravis Plaza’s
Als het virus onder controle blijft kunnen onder andere restaurants per 1 juni weer onder voorwaarden open. Dat zou betekenen dat ook de ziekenhuisrestaurants Bravis Plaza weer patiënten en bezoekers kunnen ontvangen. In totaal mogen slechts 30 mensen tegelijk worden toegelaten in de Plaza’s, inclusief personeel. Uiteraard moet 1,5 meter afstand gehouden worden.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie