web analytics

Brandje de Kring: alles gaat gewoon door

Het brandje in de Kring van donderdagavond 6 juli heeft geen consequenties voor de voorstellingen in het theater. “Alles wat de komende weken nog gepland staat, kan gewoon door gaan. Ook het Storytelling Festival van aanstaande zaterdag in de Tongerlotuin, De Kring en Tongerlohuys is geen moment in gevaar geweest”, laat de Kring weten.

Donderdagavond  omstreeks 21.00 uur ontving de particuliere surveillancedienst van De Kring een melding van het automatische brandalarm. De surveillancedienst is direct gaan kijken en constateerde een schroeilucht en rookontwikkeling. De onmiddellijk gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse.

Er bleek een kleine brand te zijn helemaal boven in de toneeltoren van de grote zaal aan de elektrische installatie van de trekkenwand. De brandweer heeft met de aanwezige brandblusmiddelen van De Kring het brandje geblust.

“De bevelvoerder van de brandweer sprak zijn complimenten uit over zowel het surveillancebedrijf als de medewerkers van De Kring, over de snelheid waarmee gehandeld is waardoor erger is voorkomen”, aldus de Kring. Over hoe de brand heeft kunnen ontstaan – blikseminslag of een andere oorzaak – is nu nog niets bekend. Experts van de brandweer, verzekering en De Kring zelf zijn inmiddels een onderzoek naar de oorzaak gestart.