web analytics

Brand in Roosendaal – Om 10:00 uur onder controle

UPDATE: 10:00 UUR: Even voor half zeven vanmorgen (woensdag 27 september) is brand uitgebroken bij een autobedrijf aan De Meeten in Roosendaal. Zwarte rook trok richting het centrum. DeVeiligheidsregio heeft gewaarschuwd uit de rook te blijven. De brandweer is er met twee autospuiten en een hoogwerker. Omstreeks 10:00 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand onder controle is. Het nablussen kan nog uren duren.

10:00 uur: Brand onder controle. Nablussen kan volgens Veiligheidsregio nog uren duren.
09:27 uur: Veiligheidsregio: rook neemt voorlopig af
09:00 uur: BN De Stem: Deel Dijkrand afgezet, winkels Go Stores in de buurt gewoon open.
08:39 uur: Blussen hervat om uitbreiding naar buren te voorkomen. Ook hoogwerker ingezet. Door het blussen van de brand neemt de rook ook weer toe. Advies is nog steeds als je last hebt van rook houd ramen en deuren dicht en doe de ventilatie uit.

08:00 uur: Blussen brand tijdelijk op lager pitje door aanwezigheid gasflessen met acetyleen. Dat wordt gebruik voor laswerkzaamheden. Deze moeten eerste veilig gesteld worden. De brand woedt in de zeecontainer loods achter het kantoortje aan de Meeten 20A. De rook is even wat minder sterk.
08:00 uur: Brand nog niet onder controle.

06.30 uur: is de brand ontdekt en gemeld. Het betreft een loods van bestaande uit gestapelde zeecontainers waarin autoonderdelen opgeslagen zijn. M.n. materialen van kunsstof en rubber. Dat zorgt voor een dikke zwarte rook die naar het centrum trekt. Advies van de brandweer luidt: ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitzetten.
Veiligheidsregio: Er zijn geen chemicalien opgeslagen dus is er geen sprake van extra concentraties gevaarlijke stoffen. Omdat men er moeilijk bij kan is de prognose dat de blussing nog een tijd kan duren. Omdat er water op het vuur gebracht wordt is er tijdelijk sprake van extra rook.

Roosendaal brand
Foto’s Christian Traets


Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie