web analytics

Boze scooterrijder wil agent met koekenpan slaan

Een boze scooterrijder heeft vrijdagmiddag 30 oktober geprobeerd om een politieagent met een koekenpan te slaan. De man was bij een scootercontrole op de Rembrandtgalerij in Roosendaal staande gehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder van de gecontroleerde scooter nog drie boetes had openstaan.

Het boetebedrag was ruim 800 euro. Als de bestuurder dit bedrag niet kon betalen, dan zou de scooter buiten gebruik gesteld moeten worden, zo heet dat in politietermen. Die maatregel werd ingezet, omdat de bestuurder (een 58-jarige man uit Bergen op Zoom) het bedrag niet kon voldoen. De man was het hier overduidelijk niet mee eens en belette de agenten meerdere malen om zijn scooter mee te nemen naar het bureau.

Nadat de agenten verscheidene keren hadden duidelijk gemaakt dat de scooter toch echt mee moest, ging de man uiteindelijk akkoord. Hij wilde nog wel graag zijn eigendommen uit de buddyseat halen. De man haalde een koekenpan uit de bergruimte van de scooter en vervolgens probeerde hij daarmee een van de agenten te slaan.

Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde en is ’s avonds heengezonden.