web analytics

Bouwputten in centrum Roosendaal voor woningbouw

In de binnenstad van Roosendaal worden momenteel voorbereidende grondwerkzaamheden verricht voor diverse woningbouwprojecten. Zo wordt het terrein op de hoek Hoogstraat/Boulevard na de sloop van het hoekpand van modezaak Vromans geschikt gemaakt voor de bouw van een appartementencomplex. En op de hoek Laan van Luxemburg / Van Dregtstraat wordt een volgende fase van het in 2010 gepresenteerde project Roosdregt voorbereid.

Vromans Fashion
Het complex van Vromans Fashion gaat bestaan uit één gebouw met 11 appartementen en een tweede gebouw met 2 begane-grondappartementen en 2 maisonnettes. NHet hoekpand wordt in de stijl van het oorspronkelijk hoekpand gebouwd. Het krijgt de naam ’t Atelier.

Alle woningen hebben zicht op een (gemeenschappelijke) tuin en direct aan de overzijde van de Boulevard komt een afgesloten terrein voor de privé-parkeerplaatsen, fietsenbergingen en de afvalcontainers komen; uit het zicht, binnen handbereik en goed beveiligd. Enkele appartementen hebben een stukje privé-tuin.

Roosdregt
De komende fase van Roosdregt op het voormalig parkeerterrein Van Dregtplein en een basisschool betreft vijf patiowoningen en 16 stadswoningen, waarvoor de verkoop vorig jaar maart begon. Andere (grotere) bouwprojecten voor woningbouw liggen aan de Laan van Brabant, op het voormalig lts-terrein, bij de rotonde Bouevard en in de Westrand / Stadsoevers. In de binnenstad is verder nog een ‘bouwput’ bij het Tongerloplein voor de nieuwe bioscoop, met twee woningen.


 

 

Twee jaar geleden ging de verkoop van de woningen in ’t Atelier al van start: