web analytics

Bouwclubs krijgen tegemoetkoming als ze wagenresten naar milieustraat brengen

De carnavalbouwclubs van Roosendaal krijgen van de gemeente een ‘tegemoetkoming’ als ze na de optocht het afval van hun carnavalswagens keuring naar de milieustraat brengen. De gemeente hoopt wel dat het afval zo goed mogelijk gescheiden wordt aangeleverd.

Die gedachte past bij het streven van de gemeente Roosendaal om het restafval (flink) naar beneden te krijgen. In dat kader wordt vanaf maart ook het restafval van inwoners nog maar eens in de vier weken opgehaald, in plaats van eens in de twee weken. De gemeente is daarvoor de campagne ‘Rsdaandebak’ begonnen.

In de optocht schitteren de carnavalwagens, maar na afloop wordt er veel afgebroken en weggegooid. Om dat in goede banen te leiden, krijgen verenigingen die een grote wagen bouwen, elk een vergoeding van 480 euro. Dat staat gelijk aan de stort van 2000 kilo grof restafval. Voor verenigingen die een kleine wagen hebben gebouwd, staat er een vergoeding van 120 euro klaar, dat is omgerekend voor 500 kg restafval.

Voor carnaval 2021 gaat de gemeente met de verenigingen op zoek naar alternatieven om restafval te verminderen. In april 2020 komt de gemeente met de bouwers samen om hierover te praten. Dan starten de meeste verenigingen weer met het maken van de ontwerpen. De vergoeding aan de verenigingen wordt betaald uit de gelden voor evenementen.