web analytics

Botsing met gestolen scooter in Zegge

Op de kruising Molenstraat/Leemstraat in Zegge is woensdagmiddag 14 oktober een aanrijding gebeurd tussen een scooter en een bedrijfsbus. De bestuurder van de bus, een 45-jarige man uit Wouw, reed over de Leemstraat en was halverwege de kruising toen de scooterrijder ineens op zijn bus klapte.

De scooter kwam hard ten val, de bestuurder liep vervolgens weg van de plek van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Zowel de bus als de scooter raakten beschadigd. De bestuurder van het busje belde de politie en gaf het signalement van de scooterrijder door.

Agenten werden opgeroepen om te gaan kijken op de kruising. Op het Keulsveld, even verderop, troffen agenten een jongeman die voldeed aan het opgegeven signalement. Zij spraken de jongen aan en namen hem mee naar de plek waar het ongeval had plaatsgevonden. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De scooter waarop hij had gereden stond geregistreerd als zijnde gestolen.

De jongen (16 jaar uit Zevenbergen) bleek niet in orde. Hij had verwondingen opgelopen en moest met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

De scooter is door de politie in beslag genomen en wordt onderzocht. De bestuurder van de bedrijfsbus heeft aangifte gedaan van het verlaten van een ongevalsplaats.