web analytics

Blauw-Wit Basketballers sluiten 2017 af

Er was winst voor Blauw-Wit’s jongsten van U10, U12-1 en U12-2. Voor het laatste team was het de langverwachte eerste overwinning. Andere teams hadden laatste wedstrijdweekend van dit jaar een collectieve winterdip, zo leek het.

Vrijdag 15 december kwam GemengdU10 in actie tegen Vossenberg in Oudenbosch. Met snelle acties konden de Roosendalers veel kansen creëren, maar het scoren ging vaak moeizaam. De thuisploeg deed dapper mee, maar Blauw-Wit won, 25-52.

Zaterdag 16 december speelde VrouwenU16 tegen EBBC Den Bosch een goede wedstrijd, maar met slechts 1 wisselspeelster lukte het niet om het vol te houden en EBBC won, 65-40.

MannenU14-1 ging op bezoek bij Binnenland Barendrecht. De thuisploeg was in alle opzichten beter en de Roosendalers waren geen schim van eerdere wedstrijden. Liefst een 107-26 eindstand kreeg Blauw-Wit te incasseren. Toch staan ze mooi in de middenmoot in de landelijke 2e Divisie, met 4 winst en 5 verlies.

MannenU20 mocht naar koploper BC Virtus Werkendam. Blauw-Wit als hekkensluiter had geen illusies, maar ging er vol voor. Tot het 2e kwart wisten ze bij te blijven, maar toen ging bij de thuisploeg het gas er op en hadden de Roosendalers het nakijken. Eindstand 88-46.

MannenU16-1 speelde in Rosmalen tegen Black Eagles. De thuisploeg nam initiatief en nam een kleine voorsprong, die ze heel lang volhielden omdat de scores om en om vielen. Pas in het laatste kwart kwam Blauw-Wit los en forceerden ze overtime, 84-84. Helaas lukte het niet door te drukken en de thuisploeg won nipt 99-93.

Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos:
GemengdU10 speelde zaterdag opnieuw, nu tegen BC Virtus Werkendam. De bezoekers beschikten over een snelle speler, die Blauw-Wit vaak het nakijken gaf. Toch lukte het ook de Roosendalers mooie scores te maken. Maar de winst 25-44 ging mee naar Werkendam.

GemengdU12-2 kreeg BC Waldric Woudrichem op bezoek. De bzoekers namen een snelle voorsprong, maar Blauw-Wit wist die in te lopen en de wedstrijd ging verder gelijk op en het bleef spannend. Pas in de laatste seconden beslisten de Roosendalers de wedstrijd en boekten ze hun langverwachte eerste winst: 43-41.

GemengdU14-2 ontving Barons Breda. Tegen enkele boomlange bezoekers waren de Roosendalers niet opgewassen, maar ze deden hun best om de tegenstanders deze keer onder de 100 punten te houden. En dat lukte ook nog, hoewel heel nipt: 26-99.

MannenSenioren2 speelde eveneens tegen Barons3 uit Breda. De wedstrijd ging hier gelijk op. Beide teams gaven elkaar niets toe en na een wat slordige afronding in de slotminuten ging Barons er met de winst vandoor: 76-79.

MannenU16-2 ontving BBF Migliore uit Rijen. De eerste wedstrijd van het seizoen was uit tegen hetzelfde team en toen werd verloren; nu dus kans om te tonen dat ze gegroeid zijn. En dat waren ze. Af en toe lieten ze mooi basketball zien en sterke drives en goed samenspel leidden tot beduidend meer scores dan toen. Maar de bezoekers profiteerden van gaten in de Roosendaalse defense en pakten veel punten na balverlies uit slordige passes. Maar het verschil was beduidend kleiner: Migliore won met 48-71.

MannenSenioren1 kreeg Binnenland uit Barendrecht te gast. Het eerste kwart was voor bezoekers maar nog voor rust stelde Blauw-Wit met felle defense orde op zaken, mede omdat schoten nu wel vielen (42-34). Maar na rust kwam Binnenland weer langszij. Vooral onder de ring heersten de bezoekers, en ondanks verschillende goed uitgespeelde plays lieten de Roosendalers te veel punten liggen om de winst te pakken. Het lukte dus nog niet uit de winterdip te komen. Eindstand 72-76. Het seizoen is nog lang en Blauw-Wit gaat komende weken volop aan de slag om in de loop van het volgend jaar de aansluiting bij de bovenste middenmoot te pakken.

Zondag 17 december hadden 3 teams een uitwedstrijd.
GemengdU14-3 speelde in Hilvarenbeek tegen Biks Shots2. De thuisploeg was technisch beter maar Blauw-Wit wist toch aardig in het spoor te blijven. Eindstand 50-35.

MannenU18 speelde in Boxtel tegen JRC. Blauw-Wit begon wat slap en de thuisploeg kon ongehinderd scoren. Het leek hopeloos. Maar na peptalk in de rust stond er een ander Blauw-Wit. Met liefst 2-22 run kwamen ze terug en in loop van het laatste kwart kwamen ze zelfs nog 3 punten voor. Maar de laatste minuten brak een foutenlast op en won thuisploeg alsnog 62-55.

GemengdU12-1 ging op bezoek bij Vlijmscherp SVH in Vlijmen. In een superspannende wedstrijd, waarin beide teams om en om de voorsprong pakten, wisten de Roosendalers met keihard werken nipt te winnen: 57-59.

Vooruitblik op komend jaar
Komende weken is het ook kerstvakantie voor de basketballers. Na de vakantie, in de loop van januari, gaan de meeste teams verder in heringedeelde competities,met deels nieuwe tegenstanders.
Heren1 (Landelijke 1e Divisie A) en Heren2 (2e klasse Zuid) gaan door in hun bestaande competities, evenals JongensU16-1 en JongensU14-1 (beide in Landelijke 2e Divisie).
Ook kan Blauw-Wit door een mooie ledengroei weer enkele nieuwe teams vormen: een tweede GemengdU10 team en een derde GemengdU12 team. Alles bij elkaar een mooi vooruitzicht op een nieuw sportief jaar.

Een mooie mijlpaal komend jaar die op het programma staat, is het 45-jarig bestaan van Blauw-Wit Basketball.
Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Info@blauw-wit.com