web analytics

Blauw-Wit Basketball: overzicht weekend 16 maart

Heren1 moest dit weekend winnen om uit de gevarenzone van de 1 Divisie te kunnen komen. Door het hoofd koel te houden in de slotfase won Blauw-Wit met 58-55. MixedU12-2 kan de volgende wedstrijd kampioen worden.

MannenU14-2 ging zaterdag 16 maart op bezoek bij Eastwood Tigers in Oosterhout. Bij de thuisploeg speelde een oudere en sterke speler mee waar de Roosendalers geen antwoord op wisten. Maar iedereen in het team werkte keihard en ze lieten veel goede dingen zien in de aanval en in de defence. Het was net niet genoeg om de winst te kunnen meenemen, eindstand 65-53.

MannenU16-2 speelde zaterdagochtend vroeg in Etten-Leur. Het vroege tijdstip speelde Blauw-wit parten want ze konden niet genoeg intensiteit opbrengen. Toch lukte het een kleine voorsprong op te bouwen. Ruststand 22-26. Na rust ging het beter, met goede press en veel intensiteit. Ze wisten elkaar goed te vinden in de fastbreaks en ze bouwden de voorsprong verder uit. Eindstand 42-68.

MannenU20-1 kwam ook al vroeg in actie tegen Vlijmscherp SVH in Vlijmen. Ze speelden ook echt alsof het zaterdagochtend was, maar toch wonnen ze vrij eenvoudig, 43-78.

MannenU20-2 speelde in Oosterhout tegen Eastwood Tigers. Blauw-Wit had tegen de felle thuisploeg weinig in te brengen, ondanks verschillende goede acties. Eindstand 91-56.

Thuis in sporthal In De Roos was er zaterdagmiddag en -avond ook een vol basketballprogramma.

MannenU12-1 kreeg Springfield uit Berlicum te gast. Verdedigend stonden ze hun mannetje en pakten ze veel steals. In de eigen afronding schortte het soms wel, maar ze wisten toch een ruime overwinning te pakken, 85-25.

MixedU10 speelde tegen Barons uit Breda. Met aardig tot goed basketball pakten ze een sportieve revanche op Barons en ze wonnen uiteindelijk met groot verschil, 56-25. Winnen is absoluut geen must en de ontwikkeling van de spelers staat voorop en het was goed te zien dat dat ook tot goed resultaat leidt.

MannenU18-1 ontving BC Bladel. Blauw-Wit begon de wedstrijd voortvarend en won het eerste kwart 15-7. In het tweede kwart lukte het scoren wat moeilijker en bezoekers kwamen langszij. Ruststand 27-28. Na rust gingen de scores om en om maar Bladel wist een gaatje te slaan van 10 punten. Kort voor het laatste kwart kwam Blauw-Wit bijna weer gelijk, 47-49, maar toen namen de bezoekers een 0-8 run en dat gaven ze niet meer uit handen. Eindstand 53-63.

MixedU12-2
speelde eveneens tegen BC Bladel. De uitwedstrijd ging net verloren dus ze waren uit op revanche. Bij winst zou Blauw-Wit het kampioenschap kunnen zekerstellen. Ze begonnen de wedstrijd goed met gelijk een 8-2 run. Maar die gaven ze gelijk weer weg en zo bleef het de hele wedstrijd spannend. Met 1 punt achterstand gingen ze de laatste periode in waar ze uiteindelijk gelijkkwamen op 41-41. In deze leeftijdsklasse geldt geen overtime-regel, dus gelijkspel bleef de eindstand. De volgende wedstrijd kunnen ze nu dus kampioen worden!

MannenU14-1 kreeg MBCA Amstelveen op bezoek. Blauw-Wit begon met te weinig energie en focus waardoor de tegenstander snel wist weg te lopen. In de tweede helft waren de Roosendalers wakker en gingen ze hun eigen spel spelen. Maar door de sterke offensieve tegenstander en wat moeizame eigen afronding bij Blauw-Wit lukte het niet meer om de achterstand in te lopen. Eindstand 57-90.

MixedU14-3 speelde tegen Agathos uit Raamsdonksveer. Blauw-Wit begon de pot zeer chaotisch. Ze verloren vaak de bal door slecht over te spelen. Ze waren niet fel genoeg, gingen niet voor de rebounds en maakten kansloze individuele acties richting de basket. Ze gingen daardoor de rust in met een achterstand van 13 punten. Na de rust lukt het pas wat structuur in het spel te krijgen, te laat, en ze verloren daarmee de wedstrijd uiteindelijk met 41-76.

MannenU16-1 kwam in actie tegen Black Eagles uit Rosmalen. De uitwedstrijd werd onnodig verloren en ook nu maakten ze het vooral zichzelf onnodig moeilijk. Ze speelden aanvallend niet slim genoeg en verdedigend lieten ze steken vallen waardoor Black Eagles continu bij kan blijven. Maar uiteindelijk lukte het toch om nipt te winnen, met 3 punten, 86-83.

Blauw-Wit Heren1 sloot de avond af tegen CBV Binnenland uit Barendrecht. Binnenland is een directe concurrent voor Blauw-Wit geworden en het was dus een must win voor de Roosendalers om uit de gevarenzone van de 1 Divisie te kunnen komen. Gesteund door een grote schare supporters deden ze het verdedigend goed en lieten ze van bezoekers maar 30 punten toe tot halftime. Helaas zetten ze daar zelf maar 24 punten tegenover. Het was duidelijk dat ze aanvallend veel meer de basket moesten gaan opzoeken en blijven kijken voor de kick-out naar de vrije man. Zo kregen ze na rust wel momentum, met vele goede scores, maar toch lukte het niet om echt los te komen van de Barendrechters en het bleef bijzonder spannend. In de slotminuten hielden ze toch het hoofd koel en won Blauw-Wit ook deze wedstrijd met 3 verschil, 58-55.

Zondag 17 maart speelde VrouwenU16-1 in Maastricht tegen BC Kimbria. Vanwege blessures waren de Roosendaalse meiden verre van compleet en het leek alsof de lekkere zondagse bank in het veld stond. Ze waren wat te traag in de defence en thuisploeg nam een kleine voorsprong. Maar zoals altijd kwam de inzet er wel, en maakten ze er toch nog een spannende wedstrijd van. Met een goede press kwamen ze gaandeweg steeds dichterbij maar de wedstrijd duurde niet lang genoeg om de winst uit Zuid-Limburg mee te kunnen nemen. Eindstand 60-48.


Programma
Thuiswedstrijden in Sporthal InDeRoos 23 maart 2019:

15:00 Blauw-Wit Mannen U16 2 – Goba Mannen U16 1
15:00 Blauw-Wit Gemengd U14 2 – JRC Gemengd U14 1
16:45 Blauw-Wit Mannen U20 1 – Eastwood Tigers Mannen U20 1
Uitwedstrijden
Vrijdag 22 maart 2019

Scheldesport Basketball Vrouwen U16 1 Blauw Wit Vrouwen U16 2 Terneuzen
Zaterdag 23 maart 2019
BV Amsterdam Mannen U14 1 – Blauw-Wit Mannen U14 1 – Amsterdam
Vossenberg Mannen U18 1 – Blauw-Wit Mannen U18 1 – Oudenbosch
BS Leiden Mannen U16 2 – Blauw-Wit Mannen U16 1 – Leiden
Vossenberg Gemengd U14 2 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Oudenbosch
Vossenberg Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Oudenbosch
BC Lieshout Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Lieshout
River Trotters Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Hardinxveld-Giessendam
Zondag 24 maart 2019
Biks Shots Gemengd U10 1 – Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Hilvarenbeek
Vlijmscherp SVH Gemengd U12 2 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Vlijmen

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal