web analytics

Blauw-Wit Basketball hield geslaagde zomerclubdag

Afgelopen zaterdag 26 mei heeft Blauw-Wit Basketball haar jaarlijkse zomerclubdag gehouden. Er was een basketballclinic voor kinderen tussen 6 en 14 jaar, onder leiding van Patrick Hilliman, voormalig eredivisie- en nationaal team-speler, waar op een humorvolle manier en spelenderwijs heel veel basketball- en samenwerkingstechnieken werden geleerd.

Daarna was er de huldiging van de kampioensteams MeisjesU16 en MixedU14-2 en werden de diverse Blauw-Witters van het jaar in het zonnetje gezet: speler van het jaar, coach van het jaar, vrijwilliger van het jaar en scheidsrechter van het jaar. Later in de middag was er een goed bezet 3×3 toernooi voor de oudere jeugdteams tot en met senioren, en er werd afgesloten met een lekkere en gezellige barbecue.

Basketballkamp
Over enkele weken staat voor een heel grote groep jeugdleden het Blauw-Wit basketballkamp op het programma, waarbij naast volop basketball ook heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan. Het kamp is volgeboekt.

Selectietrainingen
Tot eind juni wordt er nog volop getraind voor de selecties voor komend seizoen. Veel spelers schuiven een leeftijdsgroep op, nieuwe teamindelingen en keuzes van speelniveaus moeten tot eind juni vorm krijgen. Nieuwe talenten op alle niveaus zijn daarbij weer van harte welkom. Basketball is één van de meest veelzijdige teamsporten, voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 7 jaar.

Bijna alle leeftijdsgroepen hebben één of meerdere teams. Tot de leeftijd van ongeveer 14 jaar kunnen de teams gemixt jongens en meisjes zijn. Met name in de jongere teams (onder 8 jaar en onder 10 jaar) is nog plaats. Uiteraard staat ook bij de selectietrainingen sportief plezier voorop.

Veel trams
Volgend seizoen komt Blauw-Wit basketball in ieder geval met 3 teams uit in de landelijke divisies: Heren1 gaat door in de 1e Divisie B, JongensU16-1 gaat ook komend seizoen 2e Divisie spelen evenals U14-1. Daarnaast is er een U(nder)8 groep (kinderen van 6 tot 8 jaar), een U10 groep, een 2 of 3-tal U12 teams, 2 of 3 U14 teams, 2 U16 teams, een MeisjesU16 en U18 team, twee JongensU18 en twee MannenU20 teams, en ook nog een MannenSenioren2. Bovendien is er al jaren een dubbele groep Heren Senioren Recreanten, en er zijn ook plannen om weer een Dames Recreanten-groep van de grond te krijgen.

Nieuwe talenten welkom
Meer weten over Blauw-Wit Basketball? Ook (weer) basketballen of staflid worden bij Blauw-Wit? Meld je aan via info@blauw-wit.com. Na aanmelding en uitnodiging kan 2 keer gratis en vrijblijvend kennisgemaakt worden met basketball.