web analytics

Blauw-Wit Basketball: de laatste wedstrijden van het seizoen

Afgelopen weekend kwamen nog drie teams van Blauw-Wit Basketball in actie. Zowel MixedU14-3 als MannenU20 hadden een uitwedstrijd bij de kampioen van hun competities; MixedU14-3 in Eindhoven tegen Almonte en MannenU20 in Veghel tegen Attacus, terwijl MixedU10-1 speelde tegen de hekkensluiter in Bergen op Zoom. De uitslagen waren daardoor dus ook redelijk voorspelbaar.

MannenU20 staat derde en tegen kampioen Attacus was eigenlijk meer een oefenwedstrijd. De thuisploeg begon sterk en liep uit tot een 12-2 voorsprong. De wedstijd verliep sportief en ging verder redelijk gelijk op. Het lukte Blauw-Wit niet om de voorsprong in te lopen en Attacus won met 77-50. Daarmee sluit Blauw-Wit een leerzaam seizoen af in een hogere leehttp://roosendaalopinternet.nl/site/wp-admin/edit.phpftijdsgroep (u22), waar ze flink tegenstand ontvingen en desondanks toch netjes op een derde plaats eindigden.

Ook MixedU14-3 had tegen Almonte in Eindhoven weinig in te brengen. Wegens de meivakantie kon Blauw-Wit niet een vol team op de been brengen maar gelukkig was er versterking met jongere spelers en speelsters uit U12-1. Helemaal op elkaar ingespeeld waren ze natuurlijk niet en daar wist de thuisploeg volop van te profiteren. Toch gaven de Roosendalers het niet cadeau en wisten ze de kampioen ruim onder de 100 punten te houden, en zelfs nog een echte buzzerbeater (in het slotsignaal) te scoren. Eindstand 87-25.

MixedU10-1 trad aan in Bergen op Zoom tegen de hekkensluiter WBB Giants2. De thuisploeg had het nakijken bij de flitsend spelende Roosendalers, die ook nu weer met z’n allen wisten scoren. Maar toch gaven ze de nieuwe en heel jonge thuisploeg ook wat ruimte om een mooie wedstrijd te maken. De ruime overwinning was voor de Roosendalers: 17-50. Over enkele weken sluit U10-1 hun seizoen af in de laatste thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit U10-2.

Heren1 blijft in Landelijke 1e Divisie
Zaterdag 21 april speelde Blauw-Wit Heren1 een beslissende wedstrijd. Om degradatie te voorkomen moesten ze winnen van CBVcBinnenland in een uitwedstrijd in Barendrecht. De Roosendaalse formatie gaf alles en speelde een supersterke wedstrijd tegen de nummer 5 in de 1e DivisieA. In het eerste kwart kon Blauw-Wit zomaar tot liefst 6-20 voorsprong uitlopen voordat thuisploeg initiatief weer overnam.
Het eerste kwart eindigde 15-22. In het tweede kwart leek Blauw-Wit enkele keren de grip op de wedstrijd te verliezen en Binnenland nam de voorsprong over: 37-34. Na rust ging het nog lange tijd gelijk op, met wisselende voorsprong van een enkele punt, tot het Blauw-Wit eindelijk lukte om een wat afstand te nemen: 51-57.
En in het laatste kwart wisten ze die voorsprong verder uit te bouwen tot ruim 10 punten/ Uiteindelijk wonnen ze met 69-75. Daarmee eindigde Blauw-Wit nét buiten de gevarenzone en kan de blik op het volgende seizoen in de 1e Divisie worden gericht.

 
Programma
Na de meivakantie zijn er nog drie wedstrijden te spelen: MannenU18 speelt 12 mei uit tegen WBB Giants3 in Bergen op Zoom, evenals MixedU12-3. En U10-1 krijgt dus U10-2 op bezoek op vrijdagavond 11 mei.

Nieuwe talenten welkom
Komende maanden gaat Blauw-Wit werken aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De meeste jeugdspelers wisselen van team, komen in een hogere leeftijdsgroep te spelen en in enkele gevallen gaat Blauw-Wit ook weer een niveautje hoger spelen. Dat betekent dat er ook weer selectietrainingen zijn, waarbij ook nieuwe (en ervaren) talenten, jongens en meisjes vanaf ongeveer 7 jaar van harte welkom zijn. Aanmelden kan via info@blauw-wit.com