web analytics

330 blaastesten bij controles in Roosendaal en Rucphen

 In de avond en nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni heeft het team Verkeer van de politie tussen 19.45 uur en 03.45 uur controles gehouden in Rucphen en Roosendaal. In totaal zijn er 330 blaastesten afgenomen.

Op de Zundertseweg werden twee bestuurders betrapt op matig alcoholgebruik (respectievelijk 230 ug/l en 250 ug/l. Van één van hen was het rijbewijs al eerder in beslag genomen. Bovendien had hij nog een boete open staan van 1.117 euro.

Daar kwam nog eens een boete overheen vanwege het rijden zonder rijbewijs. Het totaalbedrag werd netjes afgerekend. De tweede bestuurder had ook nog een boete openstaan van 397 euro. Omdat hij twee kinderen in de kofferbak vervoerde, werd hij ook hiervoor nog bekeurd. Ook hij betaalde alles ter plekke. Vijf bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Wouwbaan en Beethovenlaan
Op de Wouwbaan werd bij een bromfietsbestuurder gering alcoholgebruik geconstateerd. Wel kreeg deze nog een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Een autobestuurder blies 390 ug/l en kreeg hiervoor een bekeuring. Twee andere bestuurders reden te hard wat hun eveneens een bekeuring opleverde.

Op de rotonde Beethovenlaan/Brugstraat werden nog eens vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een bestuurder werd bekeurd omdat in zijn auto zes personen zaten.

Tot slot werden er nog rijbewijzen ingevorderd op de A16 bij Prinsenbeek van twee beginnend bestuurders. Zij reden 211 en 216 km/u waar 130 km/u is toegestaan. De laatste was een recidivist. Zijn rijbewijs wordt door het Openbaar Ministerie voor zes maanden ingehouden.