web analytics

Bijna twee weken geen doorgaand verkeer over Boulevard

Door werkzaamheden in de Mauritsstraat in Roosendaal is de Boulevard in het centrum van Roosendaal in de periode van 28 september tot en met 9 oktober geblokkeerd als doorgaande verbinding in de ring van Roosendaal. Daardoor moet veel verkeer omrijden in de stad. Dat betekent extra verkeersdruk voor de straten in de binnenstad die in de omleidingsroutes zijn opgenomen.


Riolering Mauritsstraat

De Mauritsstraat is een doodlopende zijstraat van de Boulevard. In die straat moet de riolering worden vernieuwd. Omdat het nieuwe riool moet worden aangesloten op het hoofdriool in de Boulevard, moet de Boulevard ter hoogte van de aansluiting Maurisstraat tijdelijk worden afgesloten.

Aldi/Action
Dat heeft niet alleen consequenties voor het doorgaand verkeer, maar ook voor verkeer naar de druk bezochte winkels van onder andere Aldi en Action die op een terrein aan de Boulevard zijn gehuisvest. Die winkels kunnen alleen vanaf de noordelijke richting (Brugstraat/Dunantstraat/Beethovenlaan) worden bereikt.

Omleidingen
Door de afsluiting van de Boulevard voor doorgaand verkeer, krijgt een groot aantal straten in de binnenstad meer verkeer te verwerken. Zo zijn bij omleidingen de Brugstraat, Stationsstraat, H.G.Dirckxstraat, Laan van Brabant, Laan van België, Dunantstraat, Burg. Prinsensingel en Nispensestraat betrokken.

De gemeene heeft deze omleidingen ingesteld:
– Het verkeer richting de stad vanaf de Antwerpseweg wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Laan van België, Stationsstraat en Brugstraat en de Centrumring.
– Het verkeer richting de stad vanaf de Beethovenlaan wordt omgeleid via de Dunantstraat en de Centrumring.
– Vanaf de Antwerpseweg is Parkeergarage de Nieuwe Markt bereikbaar via de Burgerhoutsestraat, Raadhuisstraat en Centrumring.

Verkeershinder
De bedoeling is dat doorgaand verkeer vanaf 10 oktober weer gebruik kan maken van de Boulevard. Maar dan is de kous nog niet af. Volgens de gmeente moet het verkeer tot het eind van het jaar rekening houden met mogelijke verkeershinder op de Boulevard. ‘Omdat de Mauritsstraat een doodlopende weg is, kan het bouwverkeer het werk alleen verlaten via de Boulevard. Daardoor kan er op bepaalde momenten verkeershinder ontstaan’.

❯ Omleidingen voor Boulevard op website Gemeente Roosendaal