web analytics

Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd

Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, ’t Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.

13 niet beschikbaar
In de hele gemeente zijn 42 stembureaus. Door de corona-maatregelen waren 13 van de gebruikelijke stembureaus niet beschikbaar. Voor 10 stembureaus is passende vervanging gezocht en gevonden in de directe nabijheid van het vervallenstembureau. De stembureaus liggen verspreid over Roosendaal, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage,Moerstraten en Heerle. De stemlocaties zijn toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Tijdelijke units
Voor drie stembureaus was geen vervanging te vinden. Dat zijn de stembureaus St. Elisabeth aan de Wouwseweg, Scholengemeenschap Curio aan de Kade en het Stationsgebouw. Ter vervanging van deze locaties wordt gebruik gemaakt van tijdelijke kantoorunits. De kantoorunits worden geplaatst op het Kadeplein, het Stationsplein en op de parkeerplaats van caravanstalling Liebau aan de Jeroen Boschstraat.

Voorbehoud
‘De kantoorunits zijn voorzien van een invalidehelling met leuning. Ook worden in de directe nabijheid tijdelijke invalideparkeerplaatsen gerealiseerd. De units lijken te voldoen aan de bereikbaarheidsvereisten. De bereikbaarheid is echter beoordeeld vanaf tekening. De units zijn niet persoonlijk geschouwd enbeoordeeld. Om deze reden willen wij een voorbehoud maken met betrekking tot de bereikbaarheid voorpersonen met een lichamelijke beperking’, aldus de gemeente.

Geen alternatief
‘Wanneer de units niet zouden worden gebruikt, dan zijn voor de kiezers uit de stemdistricten Wouwseweg en omgeving, Freijterslaan en omgeving alsmede Station en omgeving geen locaties beschikbaar waar gelet op de te treffen corona-maatregelen veilig kan worden gestemd’, voegt de gemeente daar aan toe.