web analytics

Big Band Festival op Parkpodium (27 aug)

Op het Big Band Festival op het Parkpodium bij Sieben Recreatie op De Stok treden zondagmiddag 27 augustus vier orkesten op, waaronder de Valley Sound Big Band, dat het festival ook dit jaar weer samen met Sieben organiseert. De eerste klanken klinken rond half drie. Rond zes uur is dit gratis toegankelijke festival afgelopen.

Er is nog een tweede Roosendaalse band op dit festival: HIP, een vrij nieuwe Roosendaalse formatie die gevormd wordt door negen jonge muzikanten (foto onder).

De bandleden streven naar een hoog muzikaal niveau, maar willen vooral veel plezier beleven aan het samen musiceren. De band is qua repertoire moeilijk in een hokje te stoppen, want er wordt van alles gespeeld; pop, rock, jazz, funk, het kan allemaal voorbij komen.

Uit Vlissingen komt de Swinging Affair Big Band, met een repertoire dat varieert van nummers van Count Basie tot Frank Zappa. De mannen hebben al optredens op Film By The Sea, Lentebal, Zeelandjazz en Festival Wonderstroom op hun naam staan.

De vierde band, de Bull Town Band, komt uit de regio Nijmegen. De bezetting (negentien man!) maakt een ‘complete sound’ mogelik dank zij blazerssecties, een swingende ritmesectie, creatieve solisten en zangeres Ingrid Heijl. De bekende trompettist Rob van den Hoven heeft de leiding. Het publiek kan jazzy nummers verwachten, maar ook pittige latinnummers en pop.

HIP Roosendaal
HIP, een jonge formatie uit Roosendaal.