web analytics

Bieb-punt in Tolberg dankzij de apotheek

Op vrijdag 15 juni is het servicepunt Tolberg van Bibliotheek VANnU voor het laatst open. Maar dat wil niet zeggen dat de bibliotheek zich helemaal terugtrekt uit Tolberg. Er blijft een haal- en brengpunt voor gereserveerde boeken.

In Tolberg is met Apotheek Tolberg afgesproken om een haal- en brengpunt voor gereserveerde boeken op het huidige adres te maken. Op vrijdag 15 juni is het servicepunt Tolberg voor het laatst open. ‘We heropenen als haal- en brengpunt op maandag 25 juni, de openingstijden zijn van 8.00- 17.30 uur op alle werkdagen. Op een aantal momenten zal er een vrijwilliger aanwezig zijn om hulp of ondersteuning te bieden’, aldus bibliotheek VANnU.

De jeugdboeken uit het servicepunt gaan naar de bassischolen in Tolberg, waar alle kinderen er dus gebruik van kunnen blijven maken. Op dit moment worden hierover met de basisscholen in Tolberg concrete afspraken gemaakt. Uiteraard kunnen ook jeugdboeken digitaal gereserveerd worden.

De functie van de bibliotheek is meer geworden dan alleen het uitlenen van boeken. Belangrijke speerpunten liggen op het gebied van het bestrijden van laaggeletterdheid en bevorderen van lezen en leesplezier, met name voor de jeugd. Daarnaast gaat Bibliotheek VANnU ook de wijken en dorpen in en slaat daar met buurthuizen en andere partners de handen ineen. Dat levert nieuwe samenwerkingen op.

Alle leden uit Tolberg zijn lid van Bibliotheek VANnU en zij kunnen dus ook in de Centrale bibliotheek terecht om door de collectie te grasduinen. Naast boeken biedt de centrale tijdschriften, spellen, films en verschillende workshops en lezingen. Kinderen kunnen terecht op Schatrijk, de jeugdbieb. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van de digitale bibliotheek, muziekweb en de luisterbieb-app.