web analytics

Bibliotheek VANnU heet nu West-Brabant

Bibibliotheek VANnU heet voortaan Bibliotheek West-Brabant. Dat is het gevolg van de fusie tussen Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat per 1 januari 2020. Bij de Bibliotheek West-Brabant werken 90 bibliotheekprofessionals en ruim 200 vrijwilligers, die dagelijks vanuit 27 vestigingen en servicepunten, 6 Taalhuizen en ruim 100 scholen voor de inwoners klaar staan.

‘De nieuwe bibliotheek kan zich als grotere organisatie nog beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst door de uitbreiding en verdieping van de dienstverlening aan inwoners van de betrokken gemeenten. Dit geldt onder andere voor de ontwikkeling van bibliotheken als huiskamers van de stad waar ontmoeten en ontdekken centraal staan en de ontwikkeling en invoering van programma’s die gericht zijn op het bestrijden van laaggeletterdheid, het stimuleren van leesplezier, ediawijsheid en het schoolbibliotheekwerk’, aldus de organisatie.

De betrokken gemeenten zijn Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.