web analytics

Bibliotheek lanceert ‘Tussen kunst en kids’

‘Tussen Kunst en Kids’ is de titel van een nieuw programma in de blibliotheek van Roosendaal voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Elke tweede woensdag is er een KunstKlas voor de jeugd tussen 14:00 – 15:30 uur. De eerstkomende kunstklas is woensdagmiddag 9 december. Het programma is gratis voor de kids.

Onderdompelen
Het is bedoeld voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar kunst, schilderen, toneel, cultuur en niet bang zijn voor een kloddertje verf of hun handen vies te maken. Elke keer kunnen kinderen zich verdiepen in een andere kunstenaar, kunstvorm, of kunststroming. Van Mondriaan, Monet, toneel, het Kubisme, fotografie en tot aan Van Gogh, Futurisme en Performance Art. ‘Laat je onderdompelen in de wereld van de Kunst. We vertellen je erover, we gaan samen kijken en vooral samen aan de slag’, zo luidt de uitndiging.

Even aanmelden
Wie mee wil doen, moet zich wel even aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen aan n.vanderlinden@bibliotheekwb.nl
Vermeld hierbij wel even je naam, telefoonnummer én wanneer je wil deelnemen aan de Kunstklas.

Aan de slag
‘De ene keer doop je als een heuse kunstenaar, zoals Monet, de kwasten in de verf. De andere keer kruip je misschien zélf wel in een 3D-schilderij in het Medialab van de bibliotheek. Of je speurt tussen de biebboeken naar spannende verhalen over Mondriaan of Van Gogh. Terwijl je van alles leert over kunstvormen en kunststromingen gaan we vooral samen aan de slag’, aldus de bibliotheek.

❯ Meer over Tussen kunst en kids