web analytics

Bibliotheek in Kortendijk over op haal- en brengpunt

Per 1 juli sluit het servicepunt van Bibliotheek VANnU in de wijk Kortendijk. Maar vanaf 12 juli is er een haal- en brengpunt in Wijkcentrum ‘t Dijksteeke voor terug. Dat haal- en brengpunt is geopend tijdens alle openingsuren van het wijkcentrum.

Op dinsdag van 18.30-20.30 uur en op woensdag van 14-16 uur is er een vrijwilliger aanwezig om klanten te ondersteunen bij het online reserveren en de zelfservice.

Samen optrekken
“De behoefte aan een haal- en brengpunt in Kortendijk kwam duidelijk naar voren in gesprekken met wijkbewoners. Zo kunnen leden van de bibliotheek dichtbij huis gereserveerde boeken blijven ophalen en weer inleveren”, zegt de bibliotheek.

Het haal- en brengpunt is de start van een samenwerking tussen bibliotheek en ’t Dijksteeke. Samen zullen zij verder optrekken in maatschappelijke projecten op het gebied van bijvoorbeeld leesbevordering, laaggeletterdheid en het bestrijden van eenzaamheid.

Jeugboeken

Jeugdboeken uit servicepunt gaan naar de scholen in de wijk.

De jeugdboeken uit het servicepunt gaan naar de vier basisscholen in de wijk, waar alle kinderen er gebruik van kunnen blijven maken. Ook ondersteunt een leesconsulent de scholen in het bevorderen van lezen en leesplezier. Dit concept heet de Bibliotheek op school en wordt in heel Roosendaal ingevoerd.

Inmiddels is dit op 20 van de 32 scholen al gebeurd. “Uiteraard kunnen ook jeugdboeken digitaal gereserveerd worden en de jeugdcollectie in de centrale bieb blijft gewoon bestaan”, benadrukt de bibliotheek.

Voor de kinderen van 0-4 jaar is inmiddels een verzameling prentenboeken in te zien in ’t Dijksteeke. Deze zullen ingezet worden bij voorlees- en andere activiteiten.

Boekspot
Vanaf 12 juli is in het wijkcentrum ook een Boekspot ingericht. Dit is een ruilbibliotheek waar iedereen boeken kan toevoegen of kan meenemen. Men hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.