web analytics

Bevrijdingswandelingen in Roosendaal met live gedichten (5 mei)

Op Bevrijdingsdag 5 mei organiseert VVV Roosendaal net als vorig jaar twee bijzondere wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. In het kader van de bevrijding worden op de route diverse monumenten en gedenkstenen bezocht. Tijdens de wandelingen worden er live gedichten voorgedragen. Belangstellenden kunnen zich vooraf inschrijven.

De ene route gaat langs het Polar Bear monument op het Kadeplein, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Bear Divisie en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Bij de andere wandeling gaat men langs Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de Holocaust. Ook het Parklaanmonument, het beeld in de voorgevel van Mariadal en de begraafplaats zijn in deze tocht opgenomen. Dit jaar worden er tijdens de wandelingen gedichten over bevrijding of oorlog voorgedragen.

Joss Hopstaken of Theo de Munnik nemen hun bezoekers mee langs geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

De wandelingen beginnen beide om 10.30 uur. Deelname kost € 4,50 p.p. Inschrijven kan via de VVV Roosendaal.

Foto bovenaan: het Polar Bear monument op het Kadeplein