web analytics

Bevrijdings-wandelingen door Roosendaal op 5 mei

Op Bevrijdingsdag (5 mei) verzorgt VVV Roosendaal wandelingen met als thema ‘verzet’ door Roosendaal onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. Belangstellenden kunnen zich daarvoor inschrijven bij de VVV. In het kader van de bevrijding worden op de route diverse monumenten en gedenkstenen bezocht.

Op de route komt men langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Bear Divisie, een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, het beeld in de voorgevel van Mariadal ter herinnering aan een verzetsstrijder en Stolpersteine, ofwel struikelstenen die herinneren aan de holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Ook het Parklaanmonument is in de tocht opgenomen.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich bij de VVV inschrijven voor deze wandelingen. De wandelingen starten om 10.30 uur en om 11.00 uur vanaf de VVV aan de Markt 71 in
Roosendaal. Deelname kost € 4,50 per persoon. Voor inschrijven en meer info over de route: VVV Roosendaal, Markt 71, Roosendaal, tel.
0165-554400.

❯ Website VVV Roosendaal

Foto boven: Deelnemers aan de Bevrijdings-wandelingen komen onder andere langs het Polar Bear monument op de Kade.