web analytics

Bestuurder (29) onder invloed cocaïne na achtervolging aangehouden

Bij een achtervolging door Roosendaal met snelheden van boven de 90 kilometer, heeft een Roosendaalse bestuurder (29) die aan de politie wilde onsnappen, zich maandagavond rond 18:00 uur klem gereden in een doodlopende steeg bij de Expeditiestraat. Hij rende weg, maar kon in de Raadhuisstraat worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van cocaïne was. Hij werd later op de avond in vrijheid gesteld.

De politie had de auto in de Laan van Brabant wkllen aanhouden, omdat de remlichten niet werken. Een stopsteken van de politie was voor de man aanleiding om met hogere snelheid weg te rijden.
Een aachtervolging begon. Op zijn vlucht maakte de bestuurder verscheidene verkeersovertredingen en beschadigde ook nog een geparkeerde auto.

Omdat de situatie gevaarlijk werd, reden de agenten in hun auto met zwaailichten en sirene. Veel mensen op straat hielpen de agenten door aanwijzingen te geven over waar de auto naartoe reed. Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem in een doodlopende steeg bij de Expeditiestraat. Daar verliet hij de auto en ging er rennend vandoor.

Een van de agenten sprong direct uit de dienstauto en rende achter de man aan; ook nu weer geholpen door verscheidene burgers die hem de juiste weg wezen. In de Raadhuisstraat was de vluchtende man zo buiten adem dat hij moest stoppen. Hier kon hij worden aangehouden. In de boeien is hij vervolgens meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Later op de avond is de man in vrijheid gesteld.

De auto waarin hij reed is in beslag genomen. Deze bleek geen eigendom van de aangehouden verdachte te zijn. Bij de fouillering van de 29-jarige man uit Roosendaal troffen agenten een zakje cocaïne aan. De man moest ook een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van cocaïne. Op last van de hulpofficier van justitie is er bloed afgenomen bij de verdachte. Dat wordt opgestuurd naar het NFI om het bloed te testen op hoeveelheden cocaïne. De uitslag volgt later. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.