web analytics

Bergsebaan tussen Wouw en Heerle wordt aangepakt

De Bergsebaan tussen Wouw en Heerle wordt versmald en krijgt fietssuggestiestroken. Dat gebeurt de komende weken tijdens de opknapbeurt die maandag 15 oktober begint en – afhankelijk van weersomstandigheden – ongeveer zeven tot acht weken duurt.

De weg is aan een opknapobeurt toe, zegt de gemeente Roosendaal. In eerste instantie zou het alleen gaan om een nieuwe asfaltdeklaag. ‘Naar de Bergsebaan is een belangrijke doorgaande weg voor fietsers en bestemmingsverkeer. Daarnaast lag er vanuit bewoners en de Dorpsraad Wouw de wens om de weg ook te herinrichten’, aldus de gemeente.

Sinds begin 2017 zijn er gesprekken gevoerd met de omwonenden en zijn er ook verscheidene informatieavonden geweest. Het uiteindelijke ontwerp, dat op 15 oktober in uitvoering gaat, is fietsvriendelijker en heeft als verkeersremmende maatregelen een aantal drempels.

Dinsdag 2 oktober heeft de gemeente de planning met de bewoners uitgelegd tijdens een drukbezochte inloopavond. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan het eerste deel, vanaf Wouw tot aan het onbemande tankstation, nemen ongeveer vier weken in beslag.

Voor het tweede deel, vanaf het tankstation tot aan het spoor, staan ongeveer drie weken gepland. ‘Door het werken in fases in te delen, hebben de aanliggende bedrijven en bewoners zo min mogelijk last van het werk. De bedrijven zijn dus te allen tijde bereikbaar’, benadrukt de gemeente.

De omleidingsroutes lopen via Wouw en Heerle.

Foto boven: Google Streetview