web analytics

Bergenaar faciliteerde hennepkwekerijen, waaronder in Roosendaal

De politie heeft dinsdag 5 december een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het faciliteren van locaties voor hennepkwekerijen, valsheid in geschrifte en identiteitsfraude. Ook in Roosendaal was hij actief.

De verdachte kwam in beeld bij het rechercheteam nadat in panden in Tholen, Putte, Nieuw-Vossemeer, Bergen op Zoom en Roosendaal hennepkwekerijen en opslag voor hennepkweekmateriaal werden aangetroffen. De 38-jarige Bergenaar zou als bemiddelaar in de verhuur van deze panden optreden.

De verdachte is de afgelopen week verhoord over deze en nog andere delicten. Ook in Steenbergen, Bosschenhoofd en Kruiningen werden nog hennepkwekerijen of opslag aangetroffen, waarbij de verdachte soms zelf de huurder was. Vrijdag is de verdachte in vrijheid gesteld. De recherche doet nog verder onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de verdachte.

Deze arrestatie vond plaats nadat een integraal onderzoeksteam van de districtsrecherche, financiële en digitale rechercheurs en het districtelijke hennepteam samen met de Belastingdienst, Openbaar Ministerie en gemeente een onderzoek startte. Dit onderzoek sluit aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

‘Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden’, aldus de politie.