web analytics

‘Bergen’ verzetten voor woningbouw in ’t Zand

Aan ’t Zand, nabij de Zundertseweg, wordt momenteel hard gewerkt om het terrein geschikt te maken voor woningbouw. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt voor 44 bouwkavels voor zelfbouw. Bedoeld voor duurzame en energieneutrale woningen, vrijstaand en twee-onder-één-kap.

De nieuwbouwlocatie ’t Zand ligt ‘aan de rand van Roosendaal, verscholen tussen de wijken Langdonk, Kortendijk en landgoed Visdonk’. Vanaf de Zundertseweg gezien schuin achter de nieuwe Woonlocatie ’t Zand van SDW voor volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. Vroeger was daar het befaamde restaurant Catszand te vinden.

Voor het parkachtig nieuwbouwwijkje ’t Zand wordt een beperkt aantal welstandeisen vastgesteld, zodat de gemeente, als dat nodig mocht blijken, in kan grijpen als de bouwplannen van onvoldoende kwaliteit zijn. Duurzaam en energieneutraal zijn de sleutelwoorden. Zo heeft het college van B en W besloten dat er net als in de nieuwbouwwijk Bulkstraat in Wouw geen gasaansluitingen komen. ‘t Zand is opgedeeld in vijf kavelvelden en er zijn twee type kavels: boskavels en parkkavels, in allerlei groottes.

❯ Info over ’t Zand op de website van de gemeente
❯ Presentatie van alle kavels (pdf)

Aanvankelijk zou het plan plaats moeten bieden aan 70 tot 100 bijzondere, duurzame huizen. Zo werd het plan nog in februari 2016 gepresenteerd.


Er moeten nog wat ‘bergjes’ verzet worden voordat het hele terrein bouwrijp is.
 


Vanaf de website van de gemeente is een pdf-bestand te downloaden van alle beschikbare kavels.