web analytics

Beneluxflat: de zijpanelen kunnen nu verwijderd worden

Bij de Beneluxflat in Roosendaal is deze week dan eindelijk begonnen met het werk om ruim veertig ‘gevaarlijke’ zijpanelen van balkons op de hoeken van de flat weg te halen. Daar wordt de 200 tonskraan voor ingezet waarmee ook vanaf de Laan van Brabant de steiger aan de achterkant van de flat is opgebouwd. De steiger aan de voorkant kon met een iets lagere kraan gebouwd worden.

Alleen al met het bouwen van die steigers is men zo’n drie maanden bezig geweest. Maar nu is het echte werk dus begonnen: het verwijderen van de ‘gevaarlijke’ 1200 kilo wegende panelen. Daarna worden ze vervangen. Tijdelijk worden de gaten op de balkons gedicht met houten platen. Op de foto is dat bij de bovenste etages inmiddels gebeurd.

Het – kostbare – project is opgezet nadat op zondag 13 augustus een zijpaneel van een van de lagere balkons afviel op het dak van Winkelcentrum Roselaar. Uit onderzoek bleek dat er risico bestaat dat meerdere balkonpanelen niet goed zijn. Eigenaar AlleeWonen wil geen enkel risico lopen en laat daarom alle 44 zijpanelen op de hoeken verwijderen.

AlleeWonen spreekt van ‘een enorm project waarbij met heel veel factoren rekening moet worden gehouden en de veiligheid voorop staat’.

❯ Meer over de Beneluxflat