web analytics

Beneluxflat: Steigerconstructies, bouwhekken en strobalen

Dinsdag 15 augustus zijn door eigenaar AlleeWonen, burgemeester Niederer, Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Roosendaal en een extern ingenieursbureau beslissingen genomen over de aanvullende
veiligheidsmaatregelen in en rond de Beneluxflat.

Aan de voor- en achterzijde van de flat worden onder de middelste, gestapelde balkonpanelen (zogenaamde privacy schermen) steigerconstructies geplaatst om de panelen te stutten. Aan de zijkanten van de flat worden, zowel aan de voor- als achterzijde van de flat, onder de zijpanelen van de balkons valbeschermingen gecreëerd.

Aan de achterkant van de flat worden daarvoor op het dak van het winkelcentrum De Roselaar op beide hoeken constructies van hout en strobalen gemaakt om eventueel vallend materiaal op te vangen. Op die manier kan het winkelcentrum openblijven voor het winkelend publiek. Aan de voorzijde van de flat worden bouwhekken geplaatst en strobalen neergelegd.
In de entree van de flat komt een houten tunnelconstructie. Dit is een voorzorgsmaatregel vanwege de glazen toegangspui.

Tankstation
Op basis van de gerealiseerde veiligheidsmaatregelen heeft burgemeester Niederer besloten de afsluiting
van het tankstation op te heffen.

Alleen deskundigen op balkons
Het onderzoek naar de oorzaak is nog in volle gang. Daarbij worden alle panelen van de balkons geïnspecteerd. Bewoners van de Beneluxflat mogen nog steeds niet op hun balkon komen, totdat het
onderzoek is afgerond. Deskundigen zullen de balkons wél betreden om het onderzoek uit te voeren.

Het zijpaneel, dat afgelopen zondagmiddag naar beneden kwam, is door een hijskraan weggehaald en veiliggesteld voor nader onderzoek. De beschadigde dakbedekking is ondertussen gerepareerd.
Ambtenaren van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Roosendaal zijn en blijven nauw betrokken bij de vervolgstappen. Zij zullen daarbij, naast een adviserende rol, ook een toezichthoudende rol blijven uitvoeren.

❯ Meer over de Beneluxflat