web analytics

BeNe Ladies Tour finisht bij Outlet Roosendaal (19 juli)

De BeNe Ladies Tour, die van 18 tot en met 21 juli wordt verreden, doet op vrijdag 19 juli West-Brabant aan, met de finish bij Designer Outlet Roosendaal. De rensters worden daar tussen half vijf en vijf uur verwacht. Om half twee starten ze net over de gens in Essen.

De vierdaagse BeNe Ladies Tour is een grensoverschrijdende UCI-wedstrijd voor de vrouwen elite. Het wordt de zesde editie, waaraan 25 ploegen meedoen: 17 UCI-teams, 5 nationale ploegen en 3 clubteams staan aan de start op donderdag 18 juli in Utrecht. In totaal stuurden 57 ploegen een aanvraag in om deel nemen. Volgens de UCI-regelementen mogen er maximaal 25 plogenen meerijden.

Naar Roosendaal
West-Brabant wordt op de tweede dag aangedaan. Er is een route van 121.2 km uitgezet, die in Essen begint en over grondgebied gaat van onder andere Huijbergen, Hoogerheide. Ossendrecht, Woensdrecht, Rilland, Tholen, Halsteren, Bergen op Zoom, Moerstraten, Heerle, Wouw, via Roosendaal naar Kruisland en Steenbergen en via een aantal Roosendaalse dorpen weer naar Roosendaal.
Daar is de finish aan de Wouwbaan ter hoogte van de Vinkenbroeksestraat.

De etappes
– Donderdag 18 juli 2019: proloog in Utrecht (Leidsche Rijn) (Ned)
– Vrijdag 19 juli 2019: Eerste rit: Essen (Bel)-Roosendaal (Ned)
– Zaterdag 20 juli: Tweede rit A: Sluis-Watervliet en tweede rit B: individuele tijdrit in Watervliet
– Zondag 21 juli: Derde rit: Zelzate-Zelzate

Feest
In het programmaboekje zegt de Roosendaalse sportwethouder René van Ginderen trots te zijn om de mondiale top van het vrouwenwielrennen te mogen ontvangen in zijn gemeente. ‘We gaan er, samen met alle inwoners en vrijwilligers uit Roosendaal, een wielerfeest van maken’, belooft hij.

Route Essen-Roosendaal
❯ Route (met verwachte tijden) etappe Essen-Roosendaal
❯ Kaart etappe Essen-Roosendaal
❯ Website BeNe Ladies Tour