web analytics

Belg aangehouden voor opzettelijke aanrijding

De politie heeft vrijdag 10 januari een 54-jarige Belgische automobilist aangehouden omdat hij op de A17 opzettelijk een aanrijding zou hebben veroorzaakt. Een 40-jarige bestuurder uit Zevenbergen heeft daarvoor een aangifte gedaan. Moeilijk was het niet om de Belg aan te houden: bij die aanrijding was zijn auto zo beschadigd, dat hij niet meer weg kon rijden.

Meerdere getuigen hadden 112 gebeld met de mededeling dat er een opzettelijke aanrijding was gebeurd.

Rond 10.25 uur vrijdagochtend was het erg druk op de snelweg. Er werd langzaam gereden. Bij het oprijden van de A16, komende uit de richting Moerdijk, zag de man uit Zevenbergen ineens een Belgische auto naast zich rijden. De bestuurder was druk aan het gebaren. Om de Belgische auto tussen de rijdende auto’s te laten ging het slachtoffer een beetje op de vluchtstrook rijden. Kennelijk vond de Belg dit niet afdoende, zo luidt de verklaring van het slachtoffer, want vervolgens leek het of de man bewust hard tegen de auto van de Zevenbergenaar aanreed.

Ondanks het feit dat hun beider snelheid niet zo hoog was, veroorzaakte de botsing toch een hoop schade. De auto van de veroorzaker kon zelfs niet meer rijden.

De Belg probeerde volgens het slachtoffer nog weg te rijden, maar omdat zijn auto ook beschadigd was lukte dit niet. De man is aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij vanmiddag is gehoord. Het rijbewijs van de veroorzaker van de aanrijding is ingevorderd vanwege agressief/onveilig rijgedrag.