web analytics

Bekerdroom van Bristol Team over: 0-8 verlies tegen Hoge Vught

Met 0-8 heeft zaalvoetbalclub Bristol Team woensdagavond 7 februari thuis de bekerwedstrijd tegen Hoge Vught uit Breda verloren. Voor aanvang leek de halve finale van de KNVB-beker nog voor het grijpen te liggen voor Bristol Team/Osaka 1. Maar de bezoekers uit Breda waren veel sterker dan de thuisploeg in deze wedstrijd, waarin Stefan van Dongen inviel als keeper.

Doordat de Roosendaalse spelers de kansen niet afmaakten, kreeg het team het deksel flink op de neus. Bristol stapte dan ook zwaar teleurgesteld door de nederlaag het veld af. “Zo vaak gebeurt het niet dat je een bekerfinale kunt spelen. Nu waren we een stap dichterbij en hadden een gunstige loting. Iedereen zat in zak en as in de kleedkamer”, zegt de clubleiding.

Zelfverwijt
Zelfverwijt lijkt op z’n plaats, want Bristol was er in 50 minuten voetbal niet in geslaagd om te scoren tegen een ijzersterke keeper van Hoge Vught. Nog voor rust was het doek zo goed als gevallen. Achraf Choutier had een paar dreigende acties in huis, maar verder speelde de thuisploeg zonder passie, inzet en werklust.

“Dit is zeer teleurstellend”, aldus gelegenheidsaanvoerder Anwar Tarfit. “Na twee snelle doelpunten van Hoge Vught liepen we achter de feiten aan. Dan is het moeilijk voetballen, zeker in een bekerwedstrijd. We kregen wel enkele mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen zaten er nauwelijks tussen. Het is na dit nieuwe verlies duidelijk dat we niet lekker in ons vel zitten.”

Vertrouwen
De aanvaller blijft vertrouwen houden dat Bristol Team/Osaka de stijgende lijn binnenkort weer weet te vinden. “We kunnen allemaal goed voetballen. Dat we nu een paar keer slecht spelen, wil niet betekenen dat onze kwaliteiten opeens zijn verdwenen. We zitten nu alleen in een fase waarin het gewoon niet lukt. We moeten in ieder geval als ploeg hard blijven werken. Dat is de basis.”

In de competitie Topklasse C staat Brstol Team bovenaan. “Je merkt dat iedereen graag van de nummer een van de competitie(topklasse) wil winnen en dat is in de beker niet anders”, beseffen beiden coaches Lauwen en Ardarghal. “Tegenstanders weten dat er veel druk bij ons ligt. Daar moeten we ons tegen wapenen. Als we allemaal bij onszelf te rade gaan, moeten we sterk genoeg zijn om deze situatie te keren. Een zege zou ons daar natuurlijk heel goed bij helpen.”

“Zoals we tegen Hoge Vucht speelden, dat uitkomt in de hoofdklasse en hierin tweede staat, kan iedereen van ons winnen”, stellen beiden vast. “Hopelijk gaat de knop om op woensdag 21 februari bij een overwinning in de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Brabantia”.

Vrouwen
Het vrouwenteam, dat deze avond ook thuis speelde, deed het beter. Dat nam revanche op een eerder verlies tegen Kralingen. De gasten werden met 12-4 naar huis gestuurd. Doort dat resultaat vormen de Roosendaalse vrouwen momenteel de meest scorende ploeg in de hoofdklasse, met 113 scores.