web analytics

Bejaardenkoor gezocht voor ‘Hendrik Groen’ in De Kring op 9 april 2020

In de voorstelling ‘Hendrik Groen – Zolang er leven is’, die volgend jaar op 9 april (2020) te zien is in schouwburg De Kring in Roosendaal, is ook een rol voorzien voor een ouderenkoor uit Roosendaal (of omgeving). Koren die belanstelling hebben, kunnen nu al ‘solliciteren’ bij Bos Theaterproducties.

In aanmerking komen koren bestaande uit plm 15 mannen en vrouwen met koorleden van boven de 65 jaar. ‘Zonder podiumangst’ is een van de vereisten. De selectie vindt deze zomer plaats. Er is dus de nodige voorbereidingstijd.

Tweede boek
Na het succes van de vorige voorstelling ‘Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken’ keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar het theater in een hagelnieuwe voorstelling gebaseerd op het tweede boek.

In deze nieuwe voorstelling beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden van de Omanido-club (oftewel de Oud maar niet dood-club) nieuw avonturen. Een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling.

De cast bestaat nagenoeg uit dezelfde jonge acteurs als bij de vorige Hendrik Groen-voorstelling. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, ‘in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit’.

Zelf instuderen
Het repertoire wordt op dit moment nog samengesteld door regisseur Gijs de Lange en schrijver Léon van der Sanden. Het is de bedoeling dat het koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie. Koren die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via hendrikgroen@bostheaterproducties.nl

Foto Beau Scneider: Roeltje van de Sande-Bakhuyzen

❯ Meer informatie op de website Hendrik Groen Theater