web analytics

Beide Bristol-vrouwenteams winnen weer

Beide vrouwenteams van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal hebben deze week hun wedstrijd gewonnen. Het eerste team won met 4-5 van Feyenoord 2 en het tweede met liefst 1-14 van FC Westland 3. Beide wedstrijden werden vrijdagavond 15 november gespeeld.

Bovenaan
De twee Bristol-teams staan nu in hun klasse bovenaan, wel met de kanttekening dat hun rivalen minder wedstrijden hebben gespeeld. Bristol VR1 heeft nu in de Hoofdklasse 3 18 punten vergaard, naaste rivaal Mazzel Stars 1 heeft er 15, maar wel drie wedstrijden minder gespeeld. Ook voor Bristol VR2 is een team van Mazzel Stars de naaste concurrent: dat is Mazzel Stars 2, dat nu 19 punten in de 1e klasse 1 heeft, tegen 22 voor Bristol, maar wel met 1 wedstrijd meer gespeeld.

Debuut
In het eerste team maakte Kyara Hopstaken een sterk debuut. ‘Ze liet zien dat ze een uitzonderlijk talent is. De pas 15-jarige speelster was in het begin nog wat nerveus, maar bij de eerste balbehandeling was dit gelijk over’, aldus de coach. Vrijdag was haar eerste wedstrijd in het tenue van Bristol Team, en dan gelijk tegen haar clubje Feyenoord…

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Na de 0-1 werd de 0-2 al snel gemaakt door Anisah Karahan, die goed in de wedstrijd zat. Hier en daar werd er lekker rond getikt door de dames en werden de kansen gecreëerd. Anisah’s doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze de 0-3 scoorde. Vlak voor rust was het Carola Perdeams die de 0-4 aantekenende.

Hard, maar leuk
Na rust werd het iets moeilijker voor de vrouwen van Bristol. Feyenoord ging druk zetten en in een korte tijd was het 4-4. Even stonden de Roosendaalse dames met 3 man omdat Angelique Perdeams met een gele kaart naar het strafbankje moest. De thuisploeg speelde dit zeer slecht uit. Vlak voor tijd werd de 4-5. Dit was tevens ook de eindstand. ‘Het was een harde, maar leuke pot zaalvoetbal’, was de conclusie.

Woman of the game: Anisah Karahan
Doelpunten (volgens statestieken) Anisah Karahan (3), Carola Perdeams, Griffith Vasisaire
Volgende wedstrijd: 27 november thuis tegen Barendrecht.

Bristol VR2
Bristol 2 won met dubbele cijfers van FC Westland 3. Hier werden de doelpunten gemaakt door Tessa van Diest (4), Elsbeth de Roon (3), Jamie Paling (3) en Elza Weijers (4)
Volgende wedstrijd: 18 december tegen Berkel.