web analytics

Beelden grote klus voor en bij Bravis Roosendaal

Met een bijzonder transport van vijf vrachtwagencombinaties zijn zaterdag twee operatiekamers bij het Bravis-ziekenhuis afgeleverd en met een grote kraan op hun plaats bij het ziekenhuis getakeld. Het ziekenhuis had de twee ok’s overgenomen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De operatiekamers zijn volgens een modern industrieel bouwconcept gerealiseerd en daardoor in grote delen verplaatsbaar.

De operatiekamers worden onderdeel van het nieuwe Oogheelkundig centrum en het Pijncentrum van het ziekenhuis. Beide centra krijgen een nieuw onderkomen dat eind dit jaar klaar is. In de units worden operaties uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of met een licht roesje. Oogheelkunde gebruikt de kamers voor onder andere staaroperaties.

Operatie geslaagd
De operatie slaagde volkomen, zo meldde Bravis na afloop.
Maar door de omvang van vooral de eerste vrachtwagencombinatie viel het niet mee om Gouda uit te rijden en om in Roosendaal het ziekenhuis te bereiken. Pas na drie uur werd Bravis bereikt. De laatste honderden meters vergden veel van de stuurmanskunsten van de ervaren chauffeur. Verkeersborden, bomen en paaltjes werden op een haar na gemist.
De vijf delen van de operatiekamers moesten 60 meter hoog getakeld worden. Het laatste deel stond pas om 23.00 uur op zijn plaats. De komende maanden worden de operatiekamers ingepast in de nieuwbouw, die eind van het jaar klaar is.

Video: Bravis ziekenhuis