web analytics

Bedrijven bekend, bouw Huis van Roosendaal kan begonnen

Nu de circulaire sloop van het Stadskantoor in Roosendaal klaar is en de bouw/verbouwing tot Huis van Roosendaal kan beginnen, heeft wethouder Cees Lok woensdag 4 november bekend gemaakt welke bedrijven die klus gaan klaren. Dat was tot nu toe nog niet gebeurd. Met het onthullen van een nieuw bouwbord met die namen er op, is dat nu niet langer een ‘geheim’.

De bedrijven zijn Heerkens van Bavel bouw, Van Dijnsen installatietechniek en SPIE Nederland. Deze drie aannemers hebben de openbare aanbestedingen gewonnen om respectievelijk de bouw, de werktuigbouwkundige installaties en de elektrotechnische installaties te realiseren.

Perfect voldaan

Cees Lok, Wethouder Economie: ‘Ze hebben alle drie perfect voldaan aan onze wensen en eisen om het nieuwe HUIS van Roosendaal te realiseren. Daarbij waren duurzaamheid en kwaliteit twee hele belangrijke voorwaarden. We willen weer lang vooruit kunnen met ons stadskantoor nieuwe stijl. Het wordt een prachtige ruimte in een prachtige omgeving waar heel veel Roosendalers plezier van gaan hebben. Want niet alleen medewerkers van de gemeente, maar ook de gemeenteraad en inwoners van Roosendaal kunnen hier van gezamenlijke ruimtes en werkplekken gebruik maken.’

Eind 2021

Behalve duurzaamheid en kwaliteit was ook een strakke planning een belangrijke factor bij de aanbesteding. De planning was én is nog altijd om het gebouw eind 2021 af te hebben. Deze drie aannemers hebben zich uiteraard ook aan deze eis gecommitteerd. Zoals bekend wordt de bouw deels gerealiseerd met hergebruik van oude materialen.

Foto boven: De bedrijfswagens van de bedrijven die het uitgeklede Stadskantoor gaan (ver)bouwen tot Huis van Roosendaal. (Foto Gemeente Roosendaal)