web analytics

Bedrijfspand Vlekkestraat jaar dicht na vondst lading heroïne

De vondst van een lading heroïne is voor burgemeester Jacques Niederer aanleiding om een bedrijfspand voor een jaar lang te sluiten. De vondst kwam begin november uitgebreid in het nieuws, nadat de partij vanuit Italië door een onderzoeksteam van de politie naar Roosendaal werd gevolgd.

Op 2 november 2018 viel de politie een bedrijfspand aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal binnen. Bij het doorzoeken van het bedrijfspand vonden politieambtenaren in een vrachtwagen twee zakken met twee kilo heroïne. De vrachtwagen, die het transport had uitgevoerd, stond in het bedrijfspand en werd op het moment van de politie-inval uitgeladen. Deze twee zakken waren een restant van een eerdere lading van 268 kilogram heroïne, die reeds eerder heimelijk door de Italiaanse politie was onderschept en in beslag was genomen.

Op basis van de politierapportage maakt burgemeester Jacques Niederer gebruik van zijn bevoegdheid om het bedrijfspand voor één jaar te sluiten. De sluiting gaat in op 20 december 2018 en duurt tot 20 december 2019. De eigenaar van het bedrijfspand is op de hoogte gesteld van de gedwongen sluiting.

Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: “Met de sluiting van dit bedrijfspand wil ik een duidelijk signaal afgeven dat misdaad niet loont. Ik wil de openbare orde en veiligheid zoveel mogelijk waarborgen. Dit zijn ernstige misdrijven die veel onrust veroorzaken. De inwoners van onze wijken en dorpen moeten zich veilig kunnen voelen in onze gemeente”.

Eerdere sluitingen dit jaar vanwege drugs
27-11-2018: Nu ook drugspand aan Van Effenlaan dicht
05-11-2018: Drugspand aan Van Manderlaan half jaar dicht
27-08-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Boulevard voor drie maanden
12-07-2018 Burgemeester sluit drugscafé aan de Kaai voor een jaar
21-06-2018: Woning aan Lariks half jaar dicht na vondst drugs en wapens
06-06-2018 Burgemeester sluit nu ‘drugswoning’ aan Pres. Kennedylaan
13-04-2018: Drugspand aan Gastelseweg voor drie maanden dicht
29-03-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Schuivenoord