web analytics

Basketballers Blauw-Wit beginnen aan nieuw seizoen

De basketballers van Blauw-Wit Roosendaal zijn na de zomerstop alweer enkele weken volop aan het trainen. Voor die trainingen moesten ze wel uitwijken naar Oudenbosch, want de eigen sporthal ‘In de Roos’ was helaas nog niet klaar. Om de sporthal beter geschikt te maken om wedstrijden te kunnen spelen, moesten basketballvelden worden vergroot en verlegd en de baskets worden opgeschoven en dat werk nam meer tijd in beslag dan gepland.

Vanaf volgende week kunnen de basketballers gelukkig weer in de eigen hal en op de eigen tijden aan de slag. Er zijn nog twee weken met trainen en oefenwedstrijden te gaan en dan gaat het wedstrijdseizoen al van start.

De teams
Blauw-Wit basketball speelt in ieder geval met 3 teams in de landelijke divisies: Heren1 gaat door in de 1e Divisie B. JongensU16-1 gaat ook komend seizoen 2e Divisie spelen evenals U14-1. Daarnaast is er een U(nder)8 groep (kinderen van 6 tot 8 jaar), een U10 groep, een 2 of 3-tal U12 teams, 2 of 3 U14 teams, 2 U16 teams, een MeisjesU16 en U18 team, twee JongensU18 en twee MannenU20 teams, en een MannenSenioren2. Bovendien is er al jaren een dubbele groep Heren Senioren Recreanten, en er zijn ook plannen om weer een Dames Recreanten groep van de grond te krijgen.

Behalve de gevorderde spelers zijn ook nieuwe talenten op alle niveaus weer van harte welkom. ‘Basketball is één van de meest veelzijdige teamsporten, voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 6 à 7 jaar. Voor bijna alle leeftijdsgroepen heeft Blauw-Wit één of meerdere teams. Tot leeftijd van ongeveer 14 jaar kunnen de teams gemixt jongens en meisjes zijn. Met name in de jongere teams (Onder 8 jaar en Onder 10 jaar) is nog volop plaats’, meldt Blauw-Wit.

Spelplezier

In alle groepen gaat het allereerst om spelplezier. Bij de jongsten gaat het om spelenderwijs leren basketballen en natuurlijk is het dan ook de bedoeling dat de basketball talenten kunnen doorgroeien en op hun hoogst mogelijke niveau terecht kunnen.

Wie belangstelling heeft om (weer) te basketballen, kan vrijblijvend komen kijken bij de trainingen op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond in sporthal In De Roos aan de Commandobaan 6.
Na aanmelding via info@blauw-wit.com wordt men uitgenodigd om twee keer gratis kennis te maken met basketbal. Overigens kan de club ook nog stafleden gebruiken.

❯ Meer info op website Blauw-Wit