web analytics

Basketball-overzicht Blauw Wit van weekend 17-18 februari

Na de carnavalsvakantie stond er weer een flink aantal wedstrijden op het programma voor de basketballers van Blauw-Wit. Zo speelde zaterdag 17 februari U12-3 in Breda tegen Barons. Blauw-Wit wist er met goed samenspel een mooie win uit te slepen, 22-67.

U10-2 kwam in Dongen in actie tegen BBF Migliore. Blauw-Wit was wegens enkele zieken niet compleet, de thuisploeg was duidelijk een klasse beter en won gemakkelijk: 44-18.

Tweede Divisionist MannenU16-1 speelde in Rosmalen tegen Black Eagles. De Roosendalers waren niet helemaal fit, griepjes, verkoudheidjes en nog wat. Het eerste kwart liepen ze achter de feiten aan: 21-14. Maar in het tweede kwart ging het lopen en kwamen ze al snel op gelijke hoogte. Ze bouwden een kleine voorsprong op, 31-39 bij rust. Na rust deed de thuisploeg er alles aan om weer voor te komen, maar hoewel ze enkele keren tot enkele punten naderden, wisten de Roosendalers de winst veilig te stellen en via 46-55 wonnen ze met 62-77.

MixedU14-3 kwam in Zaltbommel in actie tegen Ardito. Bij de Roosendalers zat er blijkbaar nog wat te veel carnaval in de benen en hielden het niet vol tegen de thuisploeg die won met 54-44.

Thuiswedstrijden waren er ook. U14-2 ontving BBF Migliore uit Rijen. Blauw-Wit won de spannende wedstrijd door tactisch spel en veel inzet, met 43-35, en is op weg naar de top.

MannenU16-2 kreeg BC Virtus Werkendam te gast. Blauw-Wit miste veel spelers wegens vakantie en in eerste periodes liepen ze flinke achterstand op. Maar de defense ging steeds beter en derde kwart werd zelfs gewonnen. Alleen het laatste kwart was de energie op en bezoekers pakten ruime overwinning: 33-67.

MannenU20 speelde tegen titelkandidaat OBC Oss. De eerste kwarten ging de rebounding niet goed, de bezoekers kregen veel tweede kansen en ook de eigen inside acties strandden op de sterke defense van de bezoekers. De winst 54-79 ging mee naar Oss.

U12-1 ontving Basketball Academy Limburg uit Weert, waar in eerdere treffens dik van verloren werd. Nu wisten ze eerst zelfs op voorsprong te komen en het lukte om goed tegenstand te geven. Verdedigend ging het prima, maar de bezoekers voerden flink de druk op. Na rust sloeg de vermoeidheid toe aan de Roosendaalse kant, liep het iets slordiger, terwijl BAL gas bij gaf. In de laatste periode herpakte Blauw-Wit zich en wist het verschil nog iets te beperken. BAL won, maar het verschil was niet eerder zo klein: 45-73.

Heren2 speelde tegen ELBC Etten-Leur. Het werd een zware pot, met wisselende voorsprong en uiteindelijk door iets nauwkeuriger afronding in het laatste kwart nipt gewonnen door de Roosendalers: 85-81.

Tweede Divisionist U14-1 kreeg Rotterdam Basketball op bezoek. Blauw-Wit startte wat stroef, maar gaandeweg werd al snel duidelijk dat ze weer de 100-puntengrens gingen doorbreken. De Rotterdammers hadden het nakijken. Via 21-5, 44-11 en 77-17 werd het liefst 106-33. De volgende wedstrijd tegen koploper BV Groningen zal het stukje lastiger worden.

De basketballavond in Sporthal In De Roos werd afgesloten door Heren1 dat Arnhem Eagles ontving. Door blessures was Blauw-Wit nog altijd niet op volle sterkte, maar ook de bezoekers waren niet compleet. Het eerste kwart ging gelijk op met wisselende voorsprong, maar de bezoekers sloegen toch een gaatje 25-31. Het tweede kwart wist Blauw-Wit het gaatje enkele keren te dichten, waarna de bezoekers toch weer voorsprong namen, 45-49 bij rust. Na rust kwam Blauw-Wit weer even gelijk, maar de bezoekers bouwden een beslissende voorsprong op en wonnen met 82-91. De gehoopte aansluiting met de middenmoot van de 1e divisie is daarmee voor Blauw-Wit nog niet bereikt.

Zondag 18 februari speelde MannenU18 in Den Dungen tegen Den Dungk. De Roosendalers startten sterk, maar de thuisploeg kwam in het 2e kwart weer op gelijke hoogte. Na rust liep Blauw-Wit zomaar even tegen een achterstand van 10 punten aan, maar met een sterke 1-3-1-press wisten ze toch weer terug te komen. Maar Den Dungk schakelde over op de 2-3 zone, waar Blauw-Wit nauwelijks meer doorkwam, en thuisploeg won met 54-46.

U12-2 kwam in actie in Bergen op Zoom tegen WBB Giants. De eerste perioden gingen gelijk op. De Roosendaalse verdediging was wat slap. Na rust ging het beter, keihard werken en goed verdedigen, waarna ook de aanval vanzelf ging en uiteindelijk gemakkelijk gewonnen werd: 47-67.

Foto boven: Benno Elsenaar